Digidexo.com

Diett for GERD

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) er en ganske vanlig kronisk sykdom som påvirker fordøyelseskanalen. GERD er forårsaket av en spyle av magesyre inn i spiserøret, noe som irriterer spiserøret 'foring og kan forårsake langsiktige skader over tid hvis ubehandlet. I tillegg til medikamenter, ifølge Mayo Clinic er det en rekke matvarer som kan lette påvirker av GERD, så vel som matvarer som kan forverre problemet.

Foods å spise

Mat lavt i syre tendens til å irritere fordøyelseskanalen mindre enn sure matvarer gjør. Dette betyr frukter som bananer og epler er sikre valg. Mange grønnsaker er trygge for GERD lider å spise, noe som bidrar supplere de vitaminer og mineraler tapt ved å kutte syrlig frukt fra kostholdet. Sunn og GERD vennlige grønnsaker inkluderer gulrøtter, bønner, poteter, kål og brokkoli. Kjøtt er også vanligvis ikke et problem for de med GERD. Kylling, fettfattig kjøtt og fisk er alle sunne alternativer. Det bør imidlertid bemerkes at hvor kjøttet er forberedt er viktig: krydret krydder eller sitron sauser kan irritere magesekken, og bør unngås. Myke oster, for eksempel feta eller geitost, er trygge OST alternativer; Imidlertid, for det meste ost inntaket bør være begrenset. Som for drikkevarer, er vann et trygt valg, som er ikke-sure fruktjuicer som eplejuice.

Matvarer for å unngå

Eventuelle sure matvarer bør unngås da de fremmer magesyre backwash. Lovbrytere inkluderer appelsiner, grapefrukt, sitroner og lime. Mange som lider av GERD rapporterer at brød kan være vanskelig å fordøye, noe som resulterer i GERD forverring. Sauser eller dressinger som er rike på eddik bør også unngås. Drikkevarer å unngå å inkludere alkohol, inkludert vin og øl, kaffe, te og hele kumelk. En av de verste mat lovbrytere er tomat. Tomat juice, ketchup, pasta saus og tomater bør alle unngås. Noen oster kan også være et irritasjonsmoment. Italiensk mat kan være spesielt vanskelig for de med GERD, siden mange av sine mest populære rettene inneholder brød, tomatsaus og ost. Stekt og krydret kjøtt, for eksempel varme vinger, bør unngås.

Kosttilskudd

Mens Mayo Clinic advarer at ingen vitamin eller mineraltilskudd er bevist å redusere virkningene av GERD, noen lider finne at magnesium, som støtter sunn leverfunksjon, beroliger GERD symptomer. Stress er også en bidragsyter til GERD, så stress-reduserende kosttilskudd som johannesurt kan redusere forekomsten av magesyre backwash. Kalsium bikarbonat kan bidra til å utjevne de sure nivåer i magesekken, og dermed redusere forekomsten av syre tilbakespylings også. Urter, inkludert marshmallow, lakris, glatte alm og kamille, har tradisjonelt blitt brukt til å lette GERD og halsbrann. Snakk med legen din før du legger noen supplement til kosthold.