Digidexo.com

Leverproblemer Etter Kolecystektomi

Mens en cholecystektomi (galleblæren kirurgi) kan bidra til å løse problemene et individ har med gjentakende gallestein eller andre komplikasjoner som oppstår på grunn av galleblæren, kan fjerning av galleblæren også skape nye problemer, spesielt med leveren. Disse problemene kan omfatte galle buildup, lever svekkelse, anemi og selv stein formasjon.

Kolecystektomi

Galleblæren kirurgi eller kolecystektomi er fjerning av et organ som sitter i øvre høyre side av magen. Galleblæren er ansvarlig for innsamling og lagring av galle som produseres i leveren, i tillegg til utskillelse av den i tarmen for fordøyelsen formål. Galleblæren kan fjernes uten fare for liv; imidlertid ikke dens fjerning påvirker leveren etter kirurgi, så vel som produksjon og lagring av galle og fordøyelsesprosessen.

Lever og Bile Relation

Når galleblæren er fjernet fra kroppen, er leveren nå ansvarlig for lagring av galle den produserer og utskiller som galle i tarmen for å hjelpe fordøyelsen. Men i motsetning til galleblæren, betyr leveren ikke utskiller galle som ofte inn i tarmen. Derfor flyten av galle til tarmen bremser ned, påvirker mat metabolisme ved å forårsake fordøyelsesbesvær, diaré eller forstoppelse. Dette, i sin tur påvirker den totale helsen til kroppen, inkludert leveren.

Lever Lunger og Bile Backup

Som galle sekreter bremse ned og begynner å hope seg opp i leveren, blir leveren selv belastet. Dette svekker leveren og påvirker dets evne til å fungere, så vel som av milt og pankreas.

Liver stein formasjon

I tillegg backup av galle i leveren muliggjør krystallisering av galle for å danne (både i leveren og i blodet). Dette er på grunn av galle og kolesterol i leveren blir for konsentrert ved igjen å sitte i leveren for lang. Således, gallesten som dannes i galleblæren før cholecystektomi nå dannes i leveren i stedet.

Svekket Liver

Akkurat som en svekket leveren kan føre til stein formasjon på grunn av galle buildup i leveren, kan det overskytende galle sendt av leveren i blodet føre resulterende utslett og kløe i huden. I tillegg kan et svekket lever ikke resirkulere utslitte røde blodlegemer som er returnert til det for dette formål, noe som resulterer i mulig anemi. Så som kroppen lider av en mangel på røde blodlegemer --- og den påfølgende anemi som forårsaker --- ordnede organ helse (samt leveren helse) lider også.