Digidexo.com

Hva er behandlingen for Fuchs 'dystrofi?

Fuchs 'dystrofi er en øyesykdom som er den ledende årsak til hornhinnetransplantasjoner i USA Det er en langsomt progredierende sykdom; leger kan noen ganger se de første indikasjoner på sykdommen i en pasients 30s eller 40s, men synshemning vanligvis ikke starter før hennes 50s eller 60s.

Hva er det?

Fuchs 'dystrofi kalles også Fuchs' endotelial dystrofi eller Fuchs 'korneal dystrofi, fordi det påvirker endotelet, som er et tynt lag av celler langs den indre side av hornhinnen. Disse cellene er ansvarlige for å bidra til å pumpe ekstra væske ut av hornhinnen. I en Fuchs 'dystrofi pasient, begynner disse celler å dø, noe som resulterer i en oppbygging av fluid, som i sin tur fører til hevelse og uklarhet av hornhinnen.

Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan det dannes små blærer dannes i endotel; disse blemmer kan bli større og pause, noe som fører til smerter i øyet.

Årsaker

Årsaken til Fuchs 'dystrofi er ukjent, men det kan være arvelig; hvis en av foreldrene har tilstanden, har deres barn en 50 prosent sjanse for å få det. Det påvirker litt flere kvinner enn menn.

Symptomer / Komplikasjoner

Symptomer på Fuchs 'dystrofi inkluderer smerter i øyet, tåkete syn, lysfølsomhet eller se farget glorier rundt lysene, og forverring syn hele dagen. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan komplikasjoner som synstap eller hyppige, sterke smerter også utvikle.

Diagnose

En spaltelampeundersøkelse kan bidra til en lege avgjøre om en pasient har Fuchs 'dystrofi. Denne undersøkelse anvender et laveffekts mikroskop og en tynn stråle med høy intensitet lys for å se på strukturer av foran øyet.

Andre tester, for eksempel pachymetry (måle tykkelsen av hornhinnen), speilende mikroskop undersøkelse (inspisere endotelceller), og en synsprøve kan bidra til å bestemme utviklingen av sykdommen.

Behandling

Det er behandlinger for å lindre symptomene på Fuchs 'dystrofi, slik som øyedråper som trekker væsken ut av hornhinnen eller kontakter eller kirurgi for å dekke sår som kan utvikle seg på overflaten av hornhinnen.

Den eneste herding, er imidlertid korneal transplantasjon, enten erstatte hele kornea eller, i tilfellet av dype lamellær keratoplasty, ved hjelp av donorvevet for å erstatte bare det indre lag av hornhinnen. DLK kan være et bedre alternativ for noen pasienter, da det krever ingen masker og har en raskere utvinning tid.