Digidexo.com

Bivirkninger av kontaktlinser

Kontaktlinser er korrigerende plastskiver som er satt inn på øyets hornhinne for å korrigere brukerens syn. I noen tilfeller, folk bruker kontaktlinser for kosmetiske formål, for eksempel endre sin øyenfarge fra, for eksempel, grått til blått. Kontaktlinser har samme funksjon som briller. I motsetning til briller, men de er slitt direkte på øyet, er lette og nesten usynlig. Noen bivirkninger er til assosiert med bruk av kontaktlinser.

Lens Innskudd

Forekomster av intraokulært væske (eller vandig humor) på kontaktlinser er en mulig bivirkning. Disse forekomstene kan føre til at kontaktlinser være ubehagelig å ha på. De kan også øke sjansen for å utvikle en øyeinfeksjon. Innskudd har en høyere sjanse for å utvikle med myke kontaktlinser i motsetning til harde kontaktlinser, som myke linser er mer fleksible og derfor mer utsatt for å ha øynene væsker holde seg til dem.

Hornhinnen Issues

Problemer med hornhinnen også komme av bruk av kontaktlinser, som syn haziness og hevelse i øynene. Dette er forårsaket av lavere mengder av oksygen som blir levert til de hornhinner, som er en tilstand som er kjent som hypoksi. Skraper og riper på hornhinner kan også forekomme. Hornhinnen form kan også endres ved bruk av kontaktlinser. Hornhinnen infeksjoner slik som bakteriell keratitis er også mulig.

Øyelokk Betennelse

Betennelse på øyelokkene er også mulig med bruk av kontaktlinser. Noen mennesker kan oppleve små, inflammatoriske humper som vises under sine øyelokk, som kan gjøre som bruker kontaktlinser smertefullt og ubehagelig.

Tørre øyne

En vanlig bivirkning av bruker kontaktlinser utvikler tørre øyne. Denne tilstanden resulterer fra å ha utilstrekkelige tårer. Tørre øyne kan forekomme i brukere av myke og harde kontaktlinser, like. Personer med tørre øyne kan oppleve symptomer som øynene varmefølelse, en følelse av noe fast inne i øyet, rødhet og svie eller rive.

Allergiske Reaksjoner

Noen mennesker kan oppleve allergiske reaksjoner fra bruk av kontaktlinser. En vanlig type allergisk reaksjon, er øynene dreie meget rødt når kontaktlinser er satt inn. Denne type hypersensitivitet eller allergiske reaksjoner kommer ofte fra konserveringsmiddel i kontaktlinseløsning. I slike situasjoner kan optikeren vanligvis foreskrive en kontaktlinsevæske med et annet konserveringsmiddel.