Digidexo.com

Sleeping Disorders: Apnea Beslag

Søvn er en av de tingene som er absolutt nødvendig for folk å leve et fullverdig og sunt liv. Det er ment å være en kilde til hvile samt en måte å reparere kroppen til å ta på aktiviteter dagen etter. Men det er noen mennesker som ikke opplever den type slummer andre gjør. En av de lidelser som er forbundet med søvn er en tilstand som kalles apnea anfall.

Grunnleggende

Søvnapné er forårsaket av kroppens manglende evne til å puste riktig under søvn. Dette kan være forårsaket av ulike faktorer, slik som obstruksjon av luftpassasjene. Når dette skjer, har personen problemer med å puste og søvn er forstyrret. En annen årsak for søvnapné er den manglende evne av det sentrale nervesystemet å utføre sin funksjon med å regulere puste på riktig måte. Når dette skjer, ett av symptomene som kan manifestere er anfall. Tegnene på anfall kan variere fra følelsen desorientert til ufrivillig muskelbevegelser.

Epilepsi

Søvnapné og epilepsi er to medisinske tilstander som ofte er forbundet ved hjelp av deres tendens til å forverre manifestasjon av hverandre. Når en person opplever søvnapné, personen er fratatt søvn fordi han eller hun har en tendens til å våkne opp til ulike tider. Konstant mangel på søvn kan redusere et epileptisk pasientens evne til å bekjempe forekomsten av et anfall. På den annen side, medisiner tatt for å behandle epilepsi har bivirkninger som påvirker åndedrettsfunksjoner i det sentrale system, så vel som avslappende luftpassasjene. Dermed kan dette føre til en predisposisjon for søvnapné. Begge disse betingelser har en tendens til å forårsake anfall for mennesker.

Evaluering

Apnea anfall kan skje med hvem som helst og når som helst bestemt punkt. Men det er noen folk som er mer utsatt for å oppleve det. For eksempel, apné oftere forekommer hos menn. Folk som snorker eller er overvektige har også en høyere risiko for å oppleve apnea anfall. Årsaken bak dette er at det er de som har mer problemer med å få nok oksygen i sine systemer mens de sover.

Effekter

Søvnapné anfall kan ta en stor toll på kroppen. Mennesker som opplever ufrivillige bevegelser mens de sover en tendens til å våkne opp trøtt og uten energi i morgen. En hodepine er også mest sannsynlig til å stille i. I tillegg til det inntrufne av utmattelse, kan effekten av apnea anfall også være livstruende. Berøvelse av søvn over lengre perioder kan føre til hjertearytmi, eller uregelmessig hjerteslag.

Behandling

Leger anbefaler en generell sunn livsstil når det gjelder å minske apnea anfall. Vekttap og regelmessig mosjon er nødvendig fordi det vil hjelpe kroppen regulere oksygen den bruker. Således årsaken til søvnapné, som er unormal respirasjon, kan elimineres eller reduseres. I noen ekstreme tilfeller kan kirurgi være tydd til for å rive søvnapné og beslagene som følger den. En prosedyre kalt trakeostomi, noe som innebærer fjerning av en hvilken som helst hinder uvula, kan utføres.