Digidexo.com

Hvordan ta Tylenol og Ibuprofen på samme tid

Tylenol, som inneholder virkestoffet paracetamol, og ibuprofen, selges under ulike merkenavn som Advil og Motrin, kan trygt brukes i kombinasjon for å lindre smerte og feber for korte perioder av gangen. Fordi de to over-the-counter smertestillende midler fungerer på ulike måter i kroppen, de verken konkurrere med hverandres behandlinger, eller sammensatte hverandres potensial for bivirkninger. Administrerende smerte med ibuprofen og Tylenol i kombinasjon kan gi mer langvarig og mer komplett smertelindring enn fra å bruke enten medisiner alene.

Bruksanvisning

Kombinasjon Ibuprofen / Paracetamol Therapy

•  Snakk med en lege eller farmasøyt om alle dine kosttilskudd, reseptbelagte og over-the-counter narkotika, medisinske tilstander og allergier før du tar Tylenol og ibuprofen i kombinasjon for å se etter mulige interaksjoner eller følsomhet. Ikke ta Tylenol og ibuprofen sammen hvis du tar noen andre medisiner for smerte uten først å sjekke med en lege. Noen medisiner, som kald medisin, inneholder ibuprofen eller paracetamol, og tar flere setter deg i fare for overdose.

Ta den anbefalte dosen av ibuprofen for din alder og vekt med et fullt glass vann. Ikke ta mer enn anbefalt dose av ibuprofen uten å konsultere lege for å unngå mulige bivirkninger som mageproblemer, tretthet eller lett blåmerker. Ikke ta ibuprofen i kombinasjon med andre legemidler som inneholder ibuprofen eller sammen med andre NSAID smertestillende midler som aspirin eller naproxen natrium.

Vent fire timer. Etter fire timer, ta den anbefalte dosen av Tylenol for din alder og vekt med et fullt glass vann. Ta bare den anbefalte dosen av Tylenol, og ikke ta den med andre legemidler som inneholder paracetamol. I sjeldne tilfeller kan en overdose av paracetamol føre til leversvikt og død.

Vent ytterligere fire timer. Etter åtte timer fra første dose av ibuprofen, ta en ny dose av ibuprofen. Etter fire timer, ta en ny dose av Tylenol etter behov. Alternere de to medisiner på denne måten, slik at du tar en dose av ibuprofen hver åttende time, etterfulgt av en dose av Tylenol fire timer senere (hver åtte timer). Hvis du begynte med ibuprofen midt på dagen, ville du være å ta ibuprofen midt på dagen, 20:00 og 04:00 neste dag. Du ville være å ta Tylenol på 16:00, midnatt og 08:00 neste dag.

Avslutt både Tylenol og ibuprofen ved første tegn på en allergisk eller bivirkning og ringe en lege. Ikke ta Tylenol og ibuprofen i kombinasjon for mer enn tre dager, eller ta som anvist av lege. Hvis smerte eller feber vedvarer, se en lege.

Tips og advarsler

  • Ta ibuprofen med mat for å redusere risikoen for mageproblemer.