Digidexo.com

Slik holder de eldre i sine hjem

Slik holder de eldre i sine hjem


Mange eldre mennesker foretrekker å bo i sine egne hjem, men noen ganger valget er tatt ut av hendene. Lage planer og intervenere i en tid før hjemme ordninger er i krise kan bidra til å unngå behovet for et sykehjem. Mangel på hjelp på tidligere stadier kan føre til fall, som i sin tur fører til tap av tillit. Vanskeligheten er ofte i å avgjøre når intervensjon er nødvendig.

Bruksanvisning

•  Oppmuntre den eldre personen til å ta positive skritt for å opprettholde sin trivsel og uavhengighet. Disse inkluderer å spise riktig, i samspill med andre og opprettholde sin mobilitet. Ledsage eldre person på turer og utflukter og hjelpe henne til å engasjere seg med andre med samme interesser. Se inn lunsj grupper eller dagsenter i området.

Hjelp den eldre person å installere eventuelle tilpasninger til sitt hjem for å gjøre livet enklere. Dette kan omfatte rekkverk, spesialdusjer og sklisikker gulv. En endring av hjem er ofte en god idé.

Besøk eldre person ofte, og sikre at hun kan nå deg, eller nå noen annen hjelp i nødstilfeller. Spør en vennlig nabo til å se i på henne regelmessig. Diskutere aktuelle saker med henne, og oppmuntre henne til å lese aviser og følge favorittserier. Oppmuntre henne til å holde et kjæledyr hvis hun er i stand til å takle dette.

Involver eldre person i familie feiringer og helligdager. Sørg for at han har noe å se frem til. Sikre at han holder avtaler med lege, optiker, tannlege og annet helsepersonell. Ta ham, om nødvendig. Observere for en forverring i fysisk eller psykisk helse, og søke hjelp fra sin lege. Vurdere å ansette private omsorgstjenester å hjelpe omsorg for eldre person hjemme.

Tips og advarsler

  • Tillate den eldre person til å gjøre egne valg så mye som mulig.