Digidexo.com

Hva allergi medisin kan jeg ta mens du ammer?

Hva allergi medisin kan jeg ta mens du ammer?


Kroniske allergisymptomer kan være ubehagelig og plagsom, og kan også forstyrre daglige aktiviteter eller bli livs truende alvorlig. Mange ammende mødre unødvendig unngå å ta medisiner - eller, enda verre, unngå amming - på grunn av en frykt for at antihistamin medikamenter kan skade barnet. Heldigvis er de aller fleste av antihistamin legemidler som trygt under amming, men noen allergi medisiner alternativene er tryggere enn andre.

Kjent amming ekspert Dr. Jack Newman skriver at i gjennomsnitt er mindre enn én prosent av et medikament tatt av en ammende mor faktisk gått inn i hennes brystmelk, og enda mindre mengder er faktisk absorberes av barnet. Han understreker at de ekstremt minimal risiko forbundet med disse små doser er ubetydelig i forhold til risikoen for unødvendig formel fôring. Moms med allergi kan få lindring fra sine symptomer med lite til ingen risiko for sine barn.

Over-the-Counter Allergi medisin: Loratadin

Loratadin er en av de vanligste allergi medisiner, og også en av de sikreste for ammende mødre. Som aktiv ingrediens som finnes i Claritin og Alavert, loratadin tilbyr resept-styrke lettelse tross for å være tilgjengelig uten resept. Dette, kombinert med medisiner raskt handling, gjør det til et populært valg for ammende mødre.

I motsetning difenhydramin (Benadryl), er loratadin helt ikke-døsig, og vil ikke sedate mor eller barn. Det er også forbundet med svært få bivirkninger sammenlignet med de aller fleste andre rusmidler, og det har blitt godkjent for bruk under amming av American Academy of Pediatrics. Hvis mulig, bør Claritin eller Alavert være den første linjen i forsvaret mot sesongmessige allergier for ammende mødre.

Over-the-Counter Allergi medisin: Desloratadine

Når loratadin bryter ned i blodet, konverterer det til et kjemikalie som kalles desloratadin. Noen over-the-counter allergi medisiner, inkludert den populære merket Clarinex, bruker desloratadin som en primær aktiv ingrediens. Siden sin forløper, loratadin, regnes som trygt for ammende mødre, er det ingen grunn til å mistenke at Clarinex kan være farlig.

En 1988 studie viste at bare knapt-detekterbare mengder av desloratadin overføres til menneskelig bryst milk-- bare 0,019 prosent av en voksen dose. Siden enda mindre porsjoner er absorbert i barnets tarm, er det god grunn til å tro at Clarinex og andre desloratadin produkter er trygge allergi medisiner for ammende mødre.

Non-Over-the-Counter Allergi medisin: Triprolidine

En annen allergi medisin som er godkjent av American Academy of Pediatrics er triprolidine, vanligvis selges under merkenavnet Actidil den. Selv om dette stoffet ikke er foreskrevet så ofte som noen andre allergi medisiner, er Actidil anses å være en av de sikreste og mest effektive allergi behandlinger for ammende mødre.

Triprolidine er noen ganger kombinert med pseudoefedrin, et kraftig decongestant, for å skape produkter som Actifed. Disse decongestants er tilgjengelige over-the-counter, og er også ansett for å være trygt for ammende mødre. For å unngå mulige negative effekter av pseudoefedrin, bør bresatfeeding moms søke isolert Triprolidine med mindre de finner det ineffektivt.

Over-the-Counter Allergi medisin: Fexofenadine

Fexofenadine - også kjent som Allegra - er også ansett for å være et trygt allergi medisin for ammende mødre. Selv om det er tilgjengelig kun på resept, er feksofenadin forbundet med svært få bivirkninger, og bare går over i morsmelk i små mengder.

Mens det har blitt godkjent av American Academy of Pediatrics for bruk av ammende mødre, har Allegra ikke undersøkt grundig nok for dens effekt på amming å gjøre det en god første-valget. Likevel er det et godt valg for mødre som ikke finner lindring fra over-the-counter allergi medisin.

Andre legemidler mot allergi

Noen andre rusmidler anses å være rimelig trygt under amming, selv om det finnes tryggere alternativer. For eksempel har cetirizin (handelsnavn Zyrtec) vært brukt mye av ammende kvinner, men de langsiktige effektene på sykepleie har ikke blitt undersøkt grundig. Det kan være bedre alternativer.

En annen populær allergi medisin er difenhydramin, mer kjent som Benadryl. Selv om alvorlige effekter på barn som ammes er lite sannsynlig, det ser ut til å være til stede i morsmelk i påviselige mengder, og den har flere potensielle bivirkninger for barnet. Difenhydramin kan ha en beroligende effekt på noen children-- en reaksjon som kan være farlig for svært små spedbarn. Alternativt har Benadryl vært kjent for å forårsake uro eller hyperaktivitet hos eldre babyer og småbarn - en effekt som noen sniffly neset mamma foretrekker å unngå.