Digidexo.com

Hvordan er Cerebral Parese oppdaget?

Hvordan er Cerebral Parese oppdaget?

Tidlige symptomer

De første tegnene tyder cerebral parese (CP) er vanligvis lagt merke til av foreldrene, vanligvis før barnet er 18 måneder gammel. Motoriske ferdigheter, inkludert utviklingsmessige forsinkelser i grunnleggende baby milepæler som å rulle over, sittende, krypende eller går, er vanlige tegn signal cerebral parese. For eksempel, det er barn som har muskel tone som er unormal. Et barn med nedsatt muskeltonus (hypotoni) vises for avslappet, ser floppy. På den annen side, økes noe babyer erfaring muskeltonus (hypertoni) hvori de ser stiv eller stiv. Uvanlig stilling kan innebære å favorisere en side av kroppen.

Diagnostisering Cerebral Parese

Fordi symptomene på CP ligner andre lidelser, og det er ingen test for å bekrefte det, diagnostisere sykdommen er vanskelig, så legene må kjøre en rekke tester for å utelukke andre tilstander. Foruten å teste motoriske ferdigheter, leger også kjøre blodprøver, genetiske tester, metabolske tester og test for syn og hørsel. Barn med CP vanligvis testes for intelligens å bestemme psykiske funksjonshemminger. Diagnostiske tester og regelmessige legekontroller er også nødvendig for å bekrefte en CP diagnose.

Reflex Tester

En refleks er en automatisk bevegelse gjort av kroppen som reaksjon på en bestemt handling. En vanlig refleks test brukes på nyfødte er Moro refleks, som innebærer å holde en nyfødt på ryggen, på skrå med bena over hodet. Legen utvider barnets armer utover, som i en omfavnelse og deretter har hodet utgitt som han fanger den i hendene. En normal spedbarn bør ha et forskremt blikk, flytte sine hender som om fallende. Moro refleks, eller skremme refleks, bør være til stede hos spedbarn opp til 4 eller 5 måneder gammel, vanligvis forsvinner etter den sjette måneden av alder. Fraværet av refleks viser en abnormitet av en baby motor system.

Brain Damage

Selv om legene ikke kjenner alle årsakene til cerebral parese, er den viktigste årsaken hjerneskade. Oftest hjerneskade oppstår når fosteret utvikler seg. CP kan også streike under fødsel og opp til tidlig barndom. Legene gjør hjerneskanning for å identifisere skader på hjernen. Kranie ultralyd tester, gitt kort tid etter at en baby ble født, viser hva som er i myk hjernevev. Computertomografi tar bilder av hjernen fra ulike posisjoner. Magnetic resonance imaging (MRI) bruker radiobølger og magneter, noe som gir et mer detaljert bilde av hjernen. Elektroencefalogram (EEG) måler elektrisk aktivitet på babyer som har opplevd anfall.

Hånd Preference

Når du plasserer et objekt foran eller på siden av en baby, en normal spedbarn, mindre enn 12 måneder gammel, vanligvis ikke viser en preferanse for å bruke enten venstre eller høyre hånd. Imidlertid CP babyer som har spastisk hemiplegi, vanligvis viser en hånd preferanse for tidlig, det vil si at én side av legemet har mer styrke enn den andre.

Andre medisinske problemer

I å finne en diagnose, leger også studere en pasients sykehistorie. Barnelege vil analysere andre medisinske tilstander som kan kobles til CP for eksempel psykiske funksjonshemminger, syn eller hørsel problemer og beslag. Vanligvis leger inkludere andre helsearbeidere å finne hvis andre forhold er knyttet til sykdommen. For eksempel kan en høring spesialist teste for auditive problemer, mens en ortopedisk lege analysere pasientens gang gangart.