Digidexo.com

Hvordan få rådgivning for Crohns sykdom

Hvordan få rådgivning for Crohns sykdom


Forsøk på å opprettholde et normalt liv med en kronisk sykdom, slik som Crohns sykdom, kan være vanskelig. Denne betennelsessykdom i fordøyelsessystemet fører periodiske helse avtar som ikke kan forutses. Symptomene kan være smertefull eller rotete, og det kan være vanskelig å holde vekten på. Alvorlighetsgraden av sykdommen varierer, og noen pasienter tåle bedre enn andre. Mange som er overveldet tur til rådgivning for å få hjelp.

Hvordan få rådgivning for Crohns sykdom

Søke rådgivning for Crohns sykdom

•  Spør legen din om en henvisning til en støtte gruppe eller enkeltpasienter som ønsker å snakke om sykdommen. Dette er spesielt nyttig når familie og venner er ubehagelig eller gjør du føler deg ukomfortabel med å diskutere tilstanden din.

Spør din forsikring leverandør eller legen din for henvisning til en mental helse spesialist som er kunnskapsrik om Crohns sykdom eller kroniske smerteproblemer.

Vurder dine emosjonelle behov. For eksempel kan du søke rådgivning som en måte å redusere stress og angst nivå om sykdommen, eller for å løse forholdet problemer som har oppstått som et resultat av spenning forårsaket av sykdommen.

Ha nytte av rådgivning for Crohns sykdom

4 Hold en første konsultasjon med en psykolog eller psykiater. Diskuter dine mål for rådgivning og spør hva terapeuten kan gjøre for deg.

Lag en forpliktelse til rådgivning for en viss periode. Mental terapi er ikke en rask løsning, og du skylder deg selv og din terapeut for å gi tid til å helbrede følelsesmessig.

kontakt med andre som har sykdommen og lære av deres erfaringer. Du vil være i stand til å diskutere intime detaljer med folk som går gjennom de samme symptomene. Finne støtte grupper gjennom Crohns og kolitt Foundation of America (se Ressurser nedenfor).

Hint

  • Opprettholde eller forbedre din fysiske helse er en god motivasjon for å få rådgivning. Husk dette hovedmålet når de vurderer å ta på tid og kostnader av rådgivning.
  • De psykiske effektene av kronisk sykdom og smerte bør være godt forstått av noen rådgiver som du velger. Prøv å finne en som har spesialisert seg på området.
  • Profesjonell rådgivning kan ikke ta plassen til medisinsk behandling for Crohns sykdom. Fortsett å få regelmessig medisinsk behandling, mens i mental eller emosjonell terapi.