Digidexo.com

Slik Spot nyresvikt Symptomer

Slik Spot nyresvikt Symptomer


Nyresvikt symptomer, ellers kjent som Nyresvikt kan bli gjenkjent av lekfolk som er våken og klar over de mulige tegn. Siden nyresvikt er ofte en gradvis tap av evne til å fjerne væske og avfallsstoffer i løpet av årene, kan det være en stor hjelp for å oppdage symptomene tidlig. Får behandling kan bremse total nyresvikt, og videre få deg på liste for organtransplantasjoner tidligere.

Slik Spot nyresvikt Symptomer

•  Få en årlig fysisk gjort med blod arbeid.

Hvis din lege gjør en grundig jobb med å analysere deg under en fysisk, kan innledende stadier av nyresvikt eller nyresvikt dukke opp i blod arbeid. Det vil ikke være avgjørende, men vil føre til andre tester som vil bekrefte eller avkrefte diagnosen.

Se etter tegn på blodmangel.

Tretthet, blekhet av hudfarge, kortpustethet i trening, eller andre tegn på blodmangel kan være nyresvikt. Slike symptomer kan være relatert til andre forhold, men bør testes for å finne årsaken. Nyresvikt forlater avfall i blodet og gjør produksjonen av røde blodceller vanskeligere og reduserer dermed oksygenbærende evne.

Ta hensyn til kløe i huden.

Hvis nyresvikt symptomene gå ubemerket slutt avfall bygge opp i blodårene dine og vener vil få huden til å klø og bli irritert. Se en lege hvis du har konsekvent kløe i huden.

Legg merke til hevelse.

Siden nyresvikt er en manglende evne til å fjerne væske fra kroppen kan det oppstå hevelser i ankler, hender eller andre ekstremiteter. Rapporter eventuell uforklarlig hevelse med legen din som det kan eller ikke kan være et tegn på nyresvikt.

Se etter endringer i urinen.

Hvis urinen blir frothier enn normalt, mørkner betraktelig, eller blir betydelig lettere enn normalt kan det være et tegn på problemer med nyrene dine. En mer problematisk symptom er trangen til å urinere uten en evne til å gjøre det.

Se flere tips om nyresvikt symptomer og nyresvikt nedenfor.

Hint

  • Hvis du mistenker at du kan ha symptomer på nyresvikt se din lege umiddelbart.
  • Ikke øke væskeinntaket da dette er mot sin hensikt med sviktende nyrer.
  • Ta kosttilskudd og livsstil tiltak for å redusere høyt blodtrykk som ofte fører til nyresvikt.