Digidexo.com

Amming Etter Brystreduksjon

Amming er et givende og positivt valg, men det kan også være utfordrende for noen. Legg i en historie med brystreduksjon eller andre bryst operasjoner, og du kan lett føle seg overveldet eller redd. Hvis du har planer om å amme etter brystoperasjon, ha litt fred i sjelen å vite at er mulig.

Er det mulig?

Mange kvinner feilaktig anta at amming etter brystreduksjon eller noen form for brystoperasjon er ikke mulig. Andre mener at det vil føre til problemer, og bare gjøre ammingen vanskeligere enn det er nødvendig.

Dagens brystreduksjon operasjoner kan gjøres mens du holder melkeproduserende vev intakt. Hvis operasjonen ikke resultere i brystvorten din blir helt fjernet, har du en god sjanse til amming. Nøkkelen er forberedelse, og vite hva du kan forvente og forstå hvordan man skal håndtere eventuelle komplikasjoner, for eksempel en lav melketilførselen.

Forberedelse

Hvis du har hatt brystreduksjon, kan du oppleve en lav melketilførselen. Dette er ikke alltid tilfelle, og selv kvinner som aldri har hatt noen form for brystoperasjon ofte håndtere dette problemet. Hvis melkekanalene ble skadet under operasjonen, kan det ta fem år for dem å fullstendig gjenopprette. Men i løpet av svangerskapet de vokser tilbake raskere. Hvis du synes du ikke produserer nok melk, er det mange ting du kan gjøre for å stimulere til mer melkeproduksjon. Snakk med din lege, jordmor, eller amming konsulent for å lære om den beste måten å starte amming.

Tilstrekkelig melk levere

Hvis du tror du ikke produserer nok melk, bør du kontakte lege eller amming konsulent. Noen ganger kvinner ikke tror de produserer nok melk til barnet sitt, når de egentlig er. Dette fører bare til ekstra stress. Noen måter du kan vite at barnet ditt er å få en tilstrekkelig mengde melk er:

Du kan høre babyen svelger som han feeds. Hvis du ser nøye etter, kan du fysisk se ham svelge også.

Når barnet er tre dager gammel, bør han ha seks til åtte våte bleier per dag og 04:58 avføring.

Etter at barnet er fire dager gammel, bør han få minst 4-7 gram per uke

Økende melk levere

Noen ganger kvinner ikke tror de produserer nok melk til barnet sitt, når de egentlig er. Hvis du virkelig ikke produserer nok melk, vil legen eller amming konsulent hjelpe deg å avgjøre hvilke metoder som er best for deg.

Holde brystene varme og amming (eller pumping) i et varmt miljø kan bidra til å stimulere en bedre melkestrømmen. Ta en varm dusj, og forsiktig massasje brystene dine eller pakk dem i et fuktig, varmt håndkle i noen minutter før du starter en amming (eller pumping) økt.

Flere naturlige urter er kjent for å bidra til å øke melkeproduksjonen inkludert geit rue, bukkehornkløver og shatavari.

Drikk rikelig med vann. Mange kvinner har hatt positive resultater med havregryn og bygg når du prøver å øke sin melk forsyning.

Finne Support

Hvis du prøver å amme etter brystreduksjon eller annen type brystoperasjon, det er steder å finne spesifikk støtte for dem i dine sko. Du kan lese historier fra andre mødre som har delt sine erfaringer på http://www.bfar.org/stories-reduction.shtml . Dette kan være en stor motivasjonskilde, selv om det bare hjelper du innser at du ikke er alene.

Du kan samhandle med andre mødre som kan gå gjennom samme dilemma samtidig på den offisielle Amming Etter brystreduksjon fora. Du kan bli med på http://www.bfar.org/joinFora.php?cmd=JoinList .