Digidexo.com

Hva er Cord Blood and Hvordan er det samles inn?

Hva er Cord Blood and Hvordan er det samles inn?


Betegnelsen "navlestrengsblod" er brukt som en forkortelse måte for å henvise til navlestrengsblod. Innsamling og lagring av navlestrengsblod er en spirende ny medisinsk strategi som kan bidra til å sikre en nyfødt baby fremtidige helse. På grunn av hvordan nye denne prosessen er imidlertid de fleste legfolk rett og slett ikke vet mye om hva ledningen blod er, hvordan det er samlet inn, eller hvorfor det er viktig.

Identifikasjon

Navlestrengsblod er blod som er innenfor navlestrengen etter fødselen prosessen. Dette inkluderer ikke noe blod fra barnet eller fra mor, bare blodet som var på vei til babyen som det ble født. Tradisjonelt navlestrengsblod ble rett og slett kastes sammen med etterbyrden og annet avfall som er biprodukter av fødselsprosessen.

Time Frame

Navlestrengsblod forblir levedyktig innenfor navlestrengen for opptil en halv time etter at barnet er født. Det kan hentes fra navlestrengen til enhver tid i løpet av denne levedyktig perioden. Etter omtrent en halv time, men ledningen blodet kan ikke lenger være nyttig. På grunn av dette faktum de fleste medisinske fagfolk høste navlestrengsblod umiddelbart etter at ledningen er kuttet fra både mor og barnet.

Typer

Det er to spesielle metoder for høsting navlestrengsblod, som begge er ganske effektive. Den første fremgangsmåten omfatter innsetting av en sprøyte inn i hovedblodåren av navlestrengen, og høsting av blod gjennom denne sprøyten. Denne metoden er ganske lik den måten at blodet er trukket fra folk for vanlige blodprøver. Den andre metoden innebærer ganske enkelt tapping av blod, ved hjelp av tyngdekraften, inn i en steril plastbeholder. I denne prosessen navlestrengen er kuttet, blir den ene enden av det plasseres inne i den sterile beholder, og den annen ende er hengt opp i luften. Blodet fra innenfor ledningen deretter drenerer raskt ut i beholderen og oppsamles etter flere minutters drenering.

Betydning

Den sanne betydningen av navlestrengsblod virkelig gjenstår å se. Ledningen blod er svært rik på stamceller, og det er forventet at man nye medisinske bruksområder for stamceller vil bli oppdaget i nær fremtid som medisinsk stamcelleforskning fortsetter i stor skala. Det er imidlertid allerede et stort antall medisinske behandlinger som involverer bruken av stamceller som de som finnes i navlestrengsblod. Noen av de vanligste eksemplene inkluderer stamcelletransplantasjoner til barn som lider av leukemi, og til de som har utarmet benmarg grunn av stråling behandlinger.

Misforståelse

Mange tror at den eneste grunnen til å høste ledningen blod er hvis du skal lagre den privat i en blodbank. Sannheten er imidlertid at ledningen blod kan bli donert til offentlig lagring. Mens slike ledningen blod er deretter gjort tilgjengelig for alle i samfunnet, eksperter mener at hvis alle ville bare donere sin babyens ledningen blod da samfunnet ville ha mer enn nok av den til å behandle alle som trenger det. Dette er grunnen til at donasjon av ledningen blod er voksende i popularitet i forhold til privat lagring, noe som kan være et kostbart alternativ.