Digidexo.com

Vaksine bivirkninger hos spedbarn

Vaksinasjoner er injeksjoner gis til enkeltpersoner, og de gir immunitet mot visse sykdommer. Spedbarn får ca 20 vaksiner. Noen spedbarn kan oppleve bivirkninger fra vaksiner.

Fever

En av de mest vanlige bivirkninger av vaksiner hos spedbarn er feber. En feber på 104 grader Fahrenheit eller mer krever medisinsk behandling.

Beslag

Spedbarn kan få anfall som en bivirkning til vaksiner. Symptomer på anfall som forvirring, kramper og rare ansiktsuttrykk. Hvis et anfall oppstår lege bør søkes umiddelbart.

Alvorlig allergisk reaksjon

Selv om sjeldne, kan en alvorlig allergisk reaksjon på en vaksine oppleves av et spedbarn. Anafylaktiske reaksjoner er en type alvorlig allergisk reaksjon som forårsaker pusteproblemer. Øyeblikkelig legehjelp kreves da dette kan være livstruende.

Hevelse

Spedbarn kan oppleve hevelse på injeksjonsstedet med vaksinasjon. Dette er vanligvis ikke farlig, og avtar ganske raskt.

Sårhet

Sårhet på injeksjonsstedet er en bivirkning av vaksiner på spedbarn. Legehjelp er ikke nødvendig med mindre barnet synes å være i en mye smerte.

Betraktninger

Noen foreldre føler at en bivirkning av vaksiner er autisme. Ingen kobling mellom de to har blitt bevist ennå.