Digidexo.com

Hjem rettsmidler for nyre rensing

Dine to nyrer er omtrent på størrelse med knyttnevene, men formet som bønner. De inneholder hver omtrent en million nephrons, som er der filtrering finner sted. Nyrene filter gjennom blod for å fjerne avfallsstoffer og overflødig vann. Etter at avfallsproduktene separeres fra resten av blodet, blir de sendt til blæren. Nyrene også bidra til å regulere kroppens blodtrykk og kalsiumnivå, samt stimulere dannelsen av røde blodceller.

Væske

Å drikke store mengder vann er avgjørende for en nyre rens. Vann hjelper til å skylle ut kroppens system, spesielt nyrene. Det er viktig å jevnlig tømme blæren når du gjør en nyre rens.

Persille

Persille er vanndrivende og kan være nyttig for å løse opp nyrestein. Prøv å legge den til oppskrifter, for eksempel pasta eller suppe. Du kan også brygge det til en te. Vask et par bunter av persille grundig, deretter koke dem i vann i ca fem minutter. La det avkjøles litt før du drikker. Kjøle noen rester.

Vannmelon

Vannmelon er ofte anbefalt for nyre rensing og oppløser nyrestein. Den har et høyt vanninnhold. Prøv å kjøpe et par store vannmeloner og spise så mye av dem som du kan i løpet av en dag. Sørg for å tømme blæren ofte. Ikke engasjere seg i en vannmelon rens hvis du er diabetiker.

Calcium Citrate

Kalsium citrate kan bidra til å forhindre dannelse av nyrestein. Det gjør den ved å binde med kalsium i urinen. Fordi steiner trenger kalsium for å danne, hjelper dette redusere muligheten for å utvikle steiner. Det hemmer også nyrestein ved å gjøre urinen mindre syrlig og stoppe kalsium oksalat krystaller fra å vokse og danner steiner.

Matvarer for å unngå

Unngå koffeinholdige matvarer og drikkevarer, samt alkohol. Prøv også å unngå matvarer som inneholder mye fosfat, slik som mange brød, frokostblandinger, pasta, kjøtt og kullsyreholdige drikker. I stedet spiser rikelig med grønnsaker og frukt. Dette vil bidra til å forhindre fosfat krystaller fra forming.