Digidexo.com

Tidlige tegn på en nyre stein

Tidlige tegn på en nyre stein varierer mye fra person til person. Interessant nok, ifølge University of Maryland Medical Center, mange nyrestein produserer ingen symptomer i det hele tatt. Det er når en stein sitter fast i ureter --- lite rør mellom nyrene og urinblæren --- at alvorlige og smertefulle symptomer forekommer ofte.

Tidlig tegn

Tidlige tegn på en nyre stein, som rapportert av Mayo Clinic, er smerter som starter brått på den ene siden eller i ryggen, rett under ribbeina, og sprer seg til nedre del av magen og lysken. Smerten kan komme og gå, men er intens og kontinuerlig når den er tilstede, vanligvis en varighet på 20 til 60 minutter av gangen. Pasientene opplever ofte kvalme og oppkast, en hyppig trang til å urinere og smertefull vannlating. Andre symptomer inkluderer skyet, blodig eller illeluktende urin og frysninger og feber, noe som kan tyde på en infeksjon.

Funksjoner

Personer som lider av symptomer på en nyre stein kan ikke komme i en komfortabel stilling. I et forsøk på å få lindring, de ofte stå, sitte, tempo eller hvile. Flere nyrestein oppstår sent på kvelden eller tidlig på morgenen enn på noe annet tidspunkt. Dette skyldes sannsynligvis redusert urinmengde i disse tider eller innsnevring av urinlederne under tidlig morgen. Sen ettermiddag er den minst vanlige tid for nyrestein å skje.

Betraktninger

Selv om nyrestein symptomer kan være svært smertefullt, er den gode nyheten at de vanligvis ikke forårsake permanent skade. De fleste krever ikke noen medisinsk behandling annet enn smertestillende medikamenter. Størrelsen på en nyrestein er ikke nødvendigvis knyttet til graden av smerte. En liten "crystal" med svært skarpe kanter kan forårsake mye mer smerte enn en stor rund stein.

Identifikasjon

Smerten forbundet med symptomer på nyrestein er også et vanlig symptom på flere andre medisinske plager. Noen av de vanligste er gallestein, intestinal blokkering, blindtarmbetennelse, irritabel tarm syndrom, blodpropp og divertikulitt.

Tegn du bør se en lege

Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, noen av de tidlige tegn på en nyre stein indikerer at en lege omsorg kan være nødvendig. Det anbefales at du ringer legen din dersom du opplever ekstrem smerte som ikke går bort, blod i urinen eller urin som lukter stygt eller har en skyet utseende. Feber, frysninger og oppkast er andre symptomer som indikerer at du bør oppsøke lege.