Digidexo.com

Hud lupus symptomer

Skin lupus er kjent som kutan lupus. Hudsymptomer er ofte det første synlige tegn på lupus, en auto-immun sykdom som fører til at immunsystemet til å angripe kroppens organer. Utslett og lesjoner på ulike deler av kroppen er blant de mange symptomene som en lupus pasient kan ha. Type og alvorlighetsgraden av symptomene varierer fra person til person.

Typer

Ifølge University of Maryland Medical Center, kan huden lupus symptomer resultere fra hver av de tre hovedtyper av lupus: systemisk, discoid og legemiddelutløst. Med systemisk lupus, angriper immunsystemet organer. Kutan lupus hovedsakelig rettet mot huden, kroppens største organ. Discoid lupus forårsaker utslett og lesjoner eller sår, på ulike deler av kroppen. Utslett, som er blant reaksjonene en lupus pasient kan ha visse medisiner, forsvinner når pasienten slutter å ta medisinen.

Kjennetegn

Sommerfuglen eller malar utslett har fått sitt navn fra sin sommerfugl-lignende form som dekker kinnene og strekker seg over neseryggen. Discoid lupus forårsaker utslett og lesjoner som vises på kroppen. Hårtap kan skyldes discoid lupus i hodebunnen. Sommerfuglen utslett kan være blek eller dyp rød og hevet eller flat. En annen form for hud lupus er munnsår eller sår, som vanligvis er smertefri.

Diagnose

Ansikts utslett kan gjenkjennes ved den distinkte sommerfugl form over kinnene og neseryggen. Discoid utslett, som kan ha et hvitaktig utseende på grunn av skalering, er mynt-formet og kan danne sår og arr. Disse utslett kan finnes oftest på brystet, hodebunn, ører, rygg, armer og ben og noen ganger i ansiktet. Discoid utslett kan diagnostiseres gjennom biopsi. Munnsår er røde og hvite sår som oppstår på tungen, ganen, tannkjøttet og innsiden av kinnene.

Behandling

Den første linjen av behandling for huden lupus symptomer er kortikosteroid som en krem ​​eller en injeksjon til området. Disse behandlingene bidra til å redusere hevelse og rødhet betydelig. Konsekvent bruk av solkrem bidrar til å unngå utslett kviser forårsaket av eksponering for sol eller annen ultrafiolett lys. For mer vanskelige tilfeller av hud lupus symptomer, har argon laser behandlinger blitt funnet å kunne redusere utslett og lesjoner.

Forebygging

En av de viktigste forholdsregler en lupus pasient kan ta mot huden lupus flare-ups er å unngå solen ved å bruke solkrem og verneklær. Skin lupus symptomer kan administreres med hell med en livsstil som inkluderer å spise sunt, får regelmessig mosjon, håndtere stress og få masse hvile. Reseptbelagte medisiner kan bidra til å holde symptomene i sjakk ved å redusere betennelse. Med riktig stell og teknikker, kan pasientene gå år uten å oppleve hud lupus symptomer.