Digidexo.com

Normale Vital Signs for en fire år gammel

Normale Vital Signs for en fire år gammel


På nesten hvert legebesøk, vil medisinsk personell sjekk pasientens vitale tegn. Dette gjelder hvis pasienten er en nyfødt eller en 100 år gammel person eller en hvilken som helst alder i mellom. Selv for foreldre, vel vitende om normale vitale tegn på sine barn for sine tilsvarende aldre kan være livreddende. Vitale tegn inkluderer følgende: åndedrett, puls og blodtrykk. Normale tall er uttrykt i en skala som det vil være en viss mengde svingninger mellom barn i tillegg til forskjellene mellom kjønnene. Den normale kroppstemperaturen for alle mennesker er ca 98,6 grader Fahrenheit.

Respirasjon

Ifølge Dr. Ronald Pirrallo, en nødsituasjon lege, pustefrekvens, også kjent som den normale pustefrekvens, for en fire år gammel er vanligvis mellom 20 og 40 pust per minutt.

Puls

Ifølge nettstedet www.kidsgrowth.com, bør normal puls, noe som indikerer hjertefrekvensen, for de fleste fire åringer varierer mellom 80 og 130 slag per minutt. De indikerer også at hjertefrekvensen justerer lag ti prosent per grad Celsius og fem prosent per grad Fahrenheit. I varmere vær, vil en persons hjerte slå fortere, mens i kaldere vær, vil hans hjerte slå saktere.

Blood Pressure

Ifølge www.kidsgrowth.com, bør normal diastolisk, eller minimum, blodtrykk for en fire år gammel være mellom 45 og 65. Det samme nettstedet viser at de fleste fire åringer bør ha en systolisk, eller maksimal blodtrykk mellom 70 og 110.

Andre hensyn

Ifølge Center for Disease Control (CDC), er barns helse ikke lenger vurdert ved hjelp av vekt. For mange variabler påvirker et barns vekt inkludert noen vekst, forskjeller mellom kjønnene og månedlige endringer. I stedet anbefaler CDC bruk av Body Mass Index (BMI) for å fastslå overvektige eller fete barn, inkludert fire-åringer. Men på grunn av svingninger, BMI er ikke brukt som et diagnostisk verktøy.

Ytterligere vurderinger som hudfold tykkelse målinger er nødvendig. I tillegg tilsettes CDC at to barn kan ha samme BMI mens man kan betraktes obese og den andre ikke er det. Tatt i betraktning forskjellene i aldre og kjønn vil føre til en annen persentil rangering på BMI skalaen. Ifølge CDC, gjennomsnittlig utvalg i høyden for en fire år gammel gutt spenner 37 til 43,5 inches. For en jente på samme alder, er den gjennomsnittlige høyden utvalg 36,5 til 43 inches.

Mulige Bekymringer

Ifølge informasjon finnes på www.kidsgrowth.com, medisinsk personell blir bekymret når inkonsistente svingninger i vekt og høyde oppstå. Vanligvis vil vekt og høyde øker i jevn jevn hastighet. Ekstreme svingninger i temperatur, respirasjon, blodtrykk eller puls av en fire år gammel gir grunn til umiddelbar bekymring og garanterer en tur til legevakten.