Digidexo.com

Hva er årsakene til Spider årer i kvinner?

Hva er årsakene til Spider årer i kvinner?


Spider årer er forstørret årer nær hudens overflate som forgreiner ut eller ligner røde og blå spindelvev. WomensHealth bemerker at edderkopp årer kan bli funnet på ansiktet, bekken ben og dekke små eller store områder. Spider årer er det synlige resultat av problemer med blodårene og er synlig på menn; Men kvinner er spesielt utsatt for denne tilstanden.

Vaskulære skader

Spider årer er en mindre versjon av åreknuter som er unormale, utvidede blodkar forårsaket av svekkelse i veggen av blodårene, ifølge Cleveland Clinic. Edderkoppen årer kan eksistere alene eller gren av fra større, ofte vridd eller svulmende åreknuter. Ikke bare er utseendet på åreknuter eller edderkopp årer stygge, kan tilstanden føre til kløe, hevelse og smerter. Legs kan føle seg trøtt med bankende eller prikking i huden. Selv om edderkopp årer er vanlig og kan være ubehagelig, er de ikke en alvorlig medisinsk tilstand.

Medical History

En familie historie av åreknuter eller edderkopp årer øker oddsen for å utvikle åreknuter og edderkopp årer med 50 prosent. Medisinske tilstander som øker presset på årer eller magen kan føre til vaskulær skade. The Cleveland Clinic bemerker leversykdom, væske i magen, forrige lysken kirurgi eller hjertesvikt er noen forhold som kan føre til åreknuter eller edderkopp årer. Trauma eller skade på huden, inkludert tidligere operasjoner på de årer eller bruken av topiske steroider kan også være å utvikle faktorer. Overdreven eksponering for solens ultrafiolette stråler kan forårsake områder av solskadet hud å utvikle edderkopp årer --- inkludert ansiktet.

Hormonelle endringer

Kvinner opplever en rekke store hormonelle endringer fra pubertet til menopause, i tillegg til månedlige svingninger i hormonnivået. P-piller inneholder hormoner som kan forårsake en rekke bivirkninger, inkludert vaskulære skader. Graviditet ikke bare kommer med dramatiske hormonelle endringer, men også øker mengden av blod i kvinnens kropp i henhold til WomensHealth. Graviditet øker også buktrykket for en lengre periode.

Alder og aktivitet

Jo eldre en kvinne blir, jo større er sjansene hun utvikler edderkopp årer. Aldring er ikke bare tidens gang, er det den patologisk forverring av kroppens vev, inkludert karsystemet. Dårlige livsstilsvalg fremskynde aldringsprosessen hos unge kvinner som fører til helseproblemer og stygge edderkopp årer. Fedme er ikke bare et resultat av dårlige valg, men den ekstra kroppsfett øker buktrykket og får kroppen til å produsere mer blod. Fedme reduserer også aktivitet som er en årsak til edderkopp årer. Kvinner som står i lange perioder av gangen, for eksempel kasser og servitriser er i faresonen, som tyngdekraften trekker blodet nedover, men det er ikke tilstrekkelig bevegelse for riktig sirkulasjon.

Forebygging og omsorg

Uavhengig av en kvinnes genetisk eller medisinsk historie, har hun kontroll over edderkopp årer. Ikke røyke sammen med sunt kosthold, regelmessig aktivitet og unngå soleksponering forbedre hudens generelle utseende og bidrar til å hindre edderkopp årer. Ikke ha klær for stramt rundt midjen som hindrer god sirkulasjon. For kvinnen som allerede har edderkopp årer, bemerker WomensHealth at legehjelp forbedrer hudens utseende, lindrer symptomene og hindrer ytterligere komplikasjoner.