Digidexo.com

Erosive Esophagitis Diet

Erosive Esophagitis Diet


Erosiv øsofagitt oppstår når det er betennelse i spiserøret. Det er ofte et resultat av ubehandlet GERD (gastroøsofageal reflukssykdom). Ifølge American College of Gastroenterology (ACG), når noen har GERD, den nedre lukkemuskel på spiserøret slapper av og dette gjør at syre inn i spiserøret, forårsaker halsbrann symptomer. Når dette skjer på en konsistent basis, eroderer det spiserøret som fører til øsofagitt (se referanse 1). ACG sier også at å se på kostholdet ditt er en del av GERD behandling, og at behandling av GERD vil behandle din erosiv øsofagitt.

Diet

Dietten for erosiv øsofagitt er mer om de matvarer som bør unngås, snarere enn inkludert. Det er kjent at matvarer øke mengden av syre i magesekken, og derfor bør unngås for å bidra til å stoppe GERD og bremse utviklingen av erosiv øsofagitt. Matvarer for å unngå, ifølge Nemours Foundation, er koffeinholdige drikker som kaffe, te, og noen brus; sjokolade; fettete, fet og fritert mat; løk, hvitløk og paprika; peppermynte og peppermynte; sitrusfrukter og matvarer som inneholder kokte tomater, for eksempel spaghetti eller pizza sauser, chili og visse supper (se referanse 2). Disse matvarer legge til skade av esophageal fôr ved å forårsake mage syre og avslappende lavere esophageal lukkemuskel.

Stiftelsen for bedre helsevesen legger også alkohol som et produkt som bør fjernes fra kostholdet (se referanse 3). Hvis det er visse matvarer som ikke er inkludert i denne listen, men føre syre og halsbrann for deg, de må elimineres også, som ubehag kan være et resultat av en matallergi. Ifølge Dr. Stephen Wangen, som er en ledende ekspert på fordøyelsesproblemer, matallergi ofte føre til høyt magesyre innhold og føre til øsofagitt (se ressurs 1).

Livsstilsendringer

Det er livsstilsendringer som skal følge noen diett for erosiv øsofagitt. Unngå liggende innen tre timer etter et måltid og heve overkroppen når du sover enten med en pute kile eller ved å sette hodeenden av sengen opp på blokker eller stigerør. Dette er bare to av de endringer i livsstil er anbefalt av Mayo Clinic som behandling for magesyre (se ressurs 2). De anbefaler også å slutte å røyke, da røyking svekker lavere esophageal muskler.