Digidexo.com

Hvordan Acid Reflux Oppretter Kortpustethet

Acid reflux sykdom

Acid reflukssykdom er forårsaket av oppgulping av mage fluider inn i spiserøret. Normalt lar en ringformet muskel mat til å passere ned i spiserøret inn i magen, men det er lukket for å holde sure gastriske væske fra sikkerhetskopiering i halsen. Visse matvarer eller medisiner kan forårsake et overskudd av magesyre, eller spiserørlukkemuskel svekkes og ikke klarer å holde syrene i magesekken. Slimhinnen i spiserøret er ikke laget for å tåle det tøffe syre og blir irritert.

Symptomer

Symptomene på syre reflux sykdom er et resultat av irritasjonen forårsaket av syren stiger opp i spiserøret. De vanligste symptomene er halsbrann, brystsmerter, sur smak og vanskeligheter med å svelge. Andre mindre anerkjente symptomene er vedvarende hoste og tung pust eller åndenød. Tung pust assosiert med syre reflux er beskrevet som en kvelende følelse, tretthet eller sammensnøring i brystet, kortpustethet, eller anstrengt eller pustevansker. Symptomer på dyspné er ofte verre om natten eller når du ligger nede.

Kortpustethet

Kortpustethet er et direkte resultat av magesyre i spiserøret. Som magesyren regurgitated inn i espohagus, stimulerer syre nervene i den nedre ende av spiserøret og forårsaker musklene trekker seg sammen. Dette sammentrekning i sin tur fører til små luftveiene til constrict, noe som fører til en følelse av åndenød. Følelsen forverres om natten fordi når kroppen er i en utsatt stilling, er det lettere for magesyre til tilbakeløp i spiserøret. I noen tilfeller kan en overskytende mengde syre i spiserøret renne inn i lungene, som fører til en innsnevring i luftveiene og åndenød. Stress følt av mennesker med acid reflux kan også bidra til kortpustethet. Dette er imidlertid mindre en funksjon av tilstanden enn den psykologiske utsiktene til individet.

Behandling

Åndenød assosiert med syre reflux sykdom behandles ved behandling av den underliggende årsak til tilbakeløp. Livsstilsendringer som reduserer bruk av tobakk og alkohol, begrense fet og krydret mat, og begrense koffein, er sitrusfrukter og tomater anbefales. Spis små måltider, og sørg for å spise mer enn tre timer før sengetid. Hvis acid reflux fortsetter, kan medisiner være nødvendig. Antacida effektivt nøytralisere overskytende magesyre, men overforbruk kan øke syreproduksjonen. Andre medikamenter, slik som protonpumpe-inhibitorer eller betablokkere, redusere mengden av syre produsert av magen.