Digidexo.com

Hvordan beregne BMI Z Resultat

Hvordan beregne BMI Z Resultat


Kroppsmasseindeks, eller BMI, er en måling av kroppsfett bestemmes ved en enkel beregning ved hjelp av høyde og vekt. Z score, antall følge beregningen, viser hvor du faller i rekken av kroppsfett målinger. For personer i alderen 20 år og eldre, en Z poengsum under 18,5 betyr at du er undervektig, 18,5 til 24,9 betyr at du faller i normalområdet, 25,0 til 29,9 betyr at du er overvektig og en score på 30,0 og høyere betyr at du er overvektig.

Hvordan beregne BMI Z Resultat

Hvordan beregne BMI Z Resultat

•  Bestem deg for om du skal bruke pounds og inches eller kilo og meter for å finne ut din BMI.

Konverter din høyde fra centimeter til meter for det metriske beregning eller fra fot til inches for standard beregning. For eksempel, en høyde av 152 cm, noe som er omtrent fem meter, blir 1,52 meter eller 60 inches.

Del din vekt med høyden din kvadrat. Hvis du bruker metriske mål, dele vekten i kilo med høyden din i meter kvadrat. For eksempel: 45 kg / (1,52 m) ² = 19.5. Hvis du bruker pounds og inches, dele vekten din i pounds av høyden din i inches kvadrat, og deretter multiplisere med 703. For eksempel: £ 100 / (60 tommer) ² x 703 = 19,5. Både beregninger resultere i en BMI på 19,5, som er i det normale området.

Hint

  • Mens BMI beregning er nøyaktig for mange mennesker, betyr det ikke høyde for muskelmasse. Hvis du er veldig aktiv, kan din BMI være høy på grunn av muskel komposisjon snarere enn kroppsfett.
  • Z poengsum som følge av denne beregningen er beregnet for måling av kvinner og menn som er 20 år gammel og eldre. Det er separate score diagrammer for barn yngre enn 20 som står for alder, kjønn og varierende grad av kroppsfett under vekst.