Digidexo.com

Post-Hjernerystelse Symptomer

Post-Hjernerystelse Symptomer


Hjernerystelser forårsakes vanligvis av et slag mot hodet. Ifølge Mayo Clinic, kan deres symptomer somle i mange dager, eller uker. Visse symptomene vanligvis dukker opp rett etter hjernerystelse, men det er også post-hjernerystelse symptomer. Det er viktig å kjenne disse symptomene for å skille de vanligste fra de mer alvorlige indikatorer.

Initial Symptomer

I den første post-hjernerystelse periode, kan folk oppleve svimmelhet, forvirring og til og med hukommelsestap. De kan ha en hodepine, klager over ringing i ørene, føler deg sliten og forvirret eller snakke utydelig deres ord. Det kan også være kvalme og oppkast i løpet av denne perioden.

Senere symptomer

En person som har seg en hjernerystelse kan ha flere symptomer flere timer eller dager etter skaden. Post-hjernerystelse symptomer kan være søvnproblemer, overfølsomhet for lyd og lys og problemer med å konsentrere og huske informasjon. Irritabilitet og depresjon er også vanlig post-hjernerystelse symptomer.

Symptomer hos barn

Spedbarn og småbarn som lider hjernerystelser ofte kan ikke verbalisere sine post-hjernerystelse symptomer. Du kan gjenkjenne symptomer ved å se etter visse ledetråder: crankiness, slapphet og mangel på interesse i favoritt leker og gjenstander. Et barn kan også ha problemer med å holde balansen. Endringer i sove- og spisemønstre også kan være post-hjernerystelse symptomer.

Farlige Symptomer

Selv om mange post-hjernerystelse symptomer er normalt og vil forsvinne som hjernen skaden leges, noen er farlige og indikerer et behov for å se en lege. Disse omfatter svimmelhet, hodepine som ikke vil gå bort, utvidede pupiller eller elever som varierer i størrelse, alvorlig hukommelsestap som ikke løser seg selv, alvorlige balanse problemer og tap av smak eller lukt.

Behandling

De fleste post-hjernerystelse symptomene ikke krever aggressiv behandling; de går bort på egenhånd. Hvis du har en dårlig hodepine, ta paracetamol i stedet for aspirin eller ibuprofen. Hjernerystelser kan innebære blødning i hjernen. The Mayo Clinic advarer at aspirin og ibuprofen øke risikoen for blødninger. Unngå anstrengende aktivitet til alle dine post-hjernerystelse symptomene er borte.