Digidexo.com

Kategorier av nevrologiske lidelser

Sykdommer i nervesystemet er kjent som nevrologiske lidelser. Nevrologiske lidelser kan være knyttet til skader i hjernen, ryggmargen eller nerver. Det er mer enn 600 sykdommer i nervesystemet, som er brutt ned i ulike kategorier av nevrologiske lidelser.

Identifikasjon

Kategoriene av nevrologiske lidelser er basert off av egenskaper som årsak, symptomer og prognose.

Formål

Det er mange forskjellige måter å behandle nevrologiske lidelser. Ved å kategorisere de ulike typer nevrologiske lidelser leger bedre vet hvordan å behandle en bestemt nevrologisk lidelse.

Genetisk

Genetisk er en kategori av nevrologiske lidelser. Som navnet antyder genetiske nevrologiske lidelser er arvelig. Huntingtons sykdom og muskulær dystrofi er eksempler på genetiske nevrologiske lidelser.

Degenerativ

Degenerative nevrologiske lidelser er sykdommer i nervesystemet som er progressive. Det faktum at celler blir skadet eller dør er grunnen degenerative neurologiske sykdommer bli verre over tid. Parkinsons sykdom er et eksempel på en degenerativ nevrologisk lidelse.

Andre typer

Hjernesvulster, anfallslidelser og infeksjoner er noen andre kategorier av nevrologiske lidelser. Kreft, epilepsi og hjernehinnebetennelse er eksempler på disse typer nevrologiske lidelser.