Digidexo.com

Prostate Cancer Regelmessighet Treatment

Prostata kjertelen er en i det mannlige forplantningssystem som er ansvarlig for å tilføre mye av fluidet del av sæd. I noen tilfeller kan det utvikle seg muterte celler som begynner å vokse på unormal måte, noe som gjør dem kreft. Selv om den første tilfelle av prostatakreft har blitt behandlet, kan det komme tilbake og forårsake tilbakevendende prostatakreft. Dette tilbakevendende form kan også spre seg til andre vev, inkludert lungene, leveren, og bein.

Ekstern strålebehandling

De fleste tilfeller av tilbakevendende prostatakreft vil bli behandlet med ekstern strålebehandling. Med denne prosessen, kalt en anordning av en lineær akselerator blir brukt til å dirigere høy energi røntgenstråler på prostata. Disse X-stråler vil skade cellene i området, og vil føre til den mest skade på kreftcellene, selv om noen av de andre vev vil bli skadet også. Hensikten bak denne behandlingen er å ødelegge kreftcellene, og, i det minste, krympe tumoren.

Prostectomy

Etter at en pasient har fått strålebehandling, kan onkologer bestemme seg for å la pasienten få en prostectomy. Dette er en prosedyre hvor prostatakjertelen er fjernet noe som vil eliminere hoved tumor. Denne type operasjon er ikke så effektiv, men hvis tumoren har spredning og spre seg til andre vev.

Hormonbehandling

Fordi prostatakjertelen er en del av det mannlige forplantningssystemet, er det i stand til å bli påvirket av hormoner. Androgener, en type hormon som inneholder testosteron, kan føre til at prostata-celler til å vokse. Som et resultat, kan blokkere produksjonen av androgener redusere frekvensen av vekst av prostatakreft, selv om den har spredt seg til andre vev. Denne modusen for behandling kan enten foregå ved å fjerne testiklene eller ved å gi medikamenter som blokkerer produksjonen av androgener.

Cryosurgery

Cryosurgery for gjentakende prostatakreft er en ny behandling som er i klinisk utprøving. Det innebærer bruk av ultralyd for å forsøke å identifisere de spesifikke delene av prostata som har blitt kreft. Så snart tumoren har blitt identifisert, blir den frosset, ved hjelp av flytende nitrogen eller en annen kilde for ekstrem kulde for å drepe tumoren.

Kjemoterapi

Kjemoterapi fungerer ved hjelp av medisiner som gift kreftceller. Kjemoterapi kan fungere ved å hindre cellene i å dele og multiplisere, eller det kan være direkte giftig for kreftceller ved å skade deres DNA. Kjemoterapi brukes ofte når prostata kreften har spredt seg til andre vev.