Digidexo.com

Årsakene til Posisjonens Vertigo

Benign paroksysmal posisjons Vertigo (BPPV) er en vanlig lidelse som fører til svimmelhet. Den følelsen gjør at du føler som om omgivelsene spinner rundt deg. Unødvendig å si, blir du heller ustø på føttene som du mister din følelse av balanse. Episoder med svimmelhet kan oppstå plutselig når du beveger hodet på en bestemt måte. Legge seg ned, snu seg i sengen, sitte opp fra liggende stilling, eller løfte du hodet for å slå opp eller ned kan utløse svimmelhet. Andre symptomer som kvalme, oppkast og tåkesyn kan forekomme. Mens den egentlige årsaken til tilstanden er ikke alltid kjent for hver enkelt, er det en rekke spekulasjoner.

Teorier om årsaker

Det er for tiden to populære teorier som forklarer årsaken til BPPV. En generelt akseptert teori tilsier at otolitter, eller partikler i det indre øret, løsne fra utricle, som ligger i vestibylen mellom den halvsirkelformede kanaler og sneglehuset. Utricle og saccule er organer i øret som registrerer gravitasjon og bevegelse. Dermed, til å hjelpe en person opprettholde balansen. Bevegelse av disse små, steinlignende partikler mot festet hårcellene sende motstridende meldinger til hjernen. En annen teori fremholder at smuss som flyter i endolymph, fluidet i labyrinten i det indre øret, festes til cupula, eller hår cellereseptorer lokalisert i den halvsirkelformede kanaler i øret. Igjen disse hårcellene blir følsomme for endringer i bevegelse forvirrende visuelle og muskel impulser som sendes til hjernen. De to teorier varierer i at man innstiller vertigo er forårsaket av frittflytende partikler rusk, og den andre beholder som rusk feste til håret reseptorer er årsaken. Men uansett, bare oppgitt, krystaller i øret løsnet, forårsaker du å bli følsomme for endringer i hodeposisjonen.

Alder

Tilstanden oppstår ofte hos personer som er eldre enn 60 år En langsom degenerasjon av vestibularfunksjonen i det indre øret er tenkt til en sak av posisjonell vertigo. Dette kan være ledsaget av en nedgang i visjon og hjernens funksjon, og skaper balanse problemer. Siden det vestibulære systemet spiller en betydelig rolle i en persons følelse av balanse og romlig orientering, setter posisjonell vertigo eldre individer har større risiko for å falle.

Trauma

Hodeskade i form av et alvorlig slag eller traumer mot hodet kan være den vanligste årsaken til BPPV hos personer yngre enn 50 år Vertigo følger ofte hodeskader eller skader med hjernerystelse til det indre øret eller skallebrudd. En person kan oppleve sensasjonen av spinning, eller for å falle forover eller bakover. Han kan føle seg kvalm, og han kan finne det vanskelig å fokusere. Angrep kan vare i noen minutter eller flere dager. Nakkeslengskader kan forårsake skade på nervene i nakken. Denne type av vertigo, kjent som cervical vertikal, er relatert til posisjonen av halsen og stammen. Den holdning av halsen, ikke hodet, er det som bringer på sensasjon.

Inner Ear Problemer

Skade på det indre øret, skade som oppstår under øret kirurgi, eller ligger på ryggen for lenge kan hver være en årsak til svimmelhet relatert til vestibular balanse lidelser. Øret infeksjoner kan forårsake vestibulærsystemet i det indre øret å svikte. Labyrinthitis er en betennelse i det indre øret struktur. Når dette skjer, reseptorer i det indre øret sender uriktige opplysninger som ikke er enig med de meldingene som hjernen mottar fra øynene. Med andre ord, blir hjernen forvirret om posisjonen til hodet forårsake spinneende følelse. Selv om leger kan noen ganger identifisere årsaken posisjonell vertigo, mange ganger de bare vet ikke hvorfor det skjer. Men ifølge en 2003 National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES), selv om de faktiske antall amerikanere som lider av balanse lidelser er ukjent, er det anslått at minst halvparten av landets befolkning er berørt av balanse eller vestibulære lidelser på noen gang i sitt liv.

Ménières sykdom

Ménières sykdom, en annen indre øret lidelse, kan også forårsake problemer med balanse og hørsel. Vanlige symptomer er episoder av vertigo eller svimmelhet. Press fra for mye væske i det indre øret som forårsaker svimmelhet. Anfall av svimmelhet kan variere i alvorlighetsgrad fra mindre reisesyke til episoder som er invalidiserende, og det kan føre en person til å falle når angrepet kommer på. Disse drop-anfall anses å være et medisinsk nødstilfelle.

Andre årsaker

I noen tilfeller har virus og slag blitt assosiert med BPPV og andre vestibular balanse lidelser. Vertigo forårsaket av slag eller svulst oppstår når signaler til hjernen er feiltolket. Folk som lider av migrene kan også oppleve svimmelhet og vertigo.