Digidexo.com

Vitaminer for Bygge Nerver

Vitaminer for Bygge Nerver


Vitaminer fremme sunne kroppsfunksjoner, inkludert nervesystemet. Den nervesystemet, sammensatt av hjernen, ryggmarg og perifere nerver, er ansvarlig for mottakelse og styring av sanseinntrykk frivillige bevegelser. En sunn nervesystemet oversettes til økt nevrologisk aktivitet, bedre balanse og større styrke. I personer med et degradert nervesystemet, nevrologiske lidelser og redusert mobilitet er ikke uvanlig. Hvis du er opptatt av å opprettholde en sterk nervesystemet, er det viktig å konsumere de nødvendige vitaminer. Du kan gjøre dette ved å endre kosthold eller ta kosttilskudd.

Vitamin B1

Vitamin B1 er også kjent som tiamin, som er kjent for å fremme produksjonen av aminosyrene som er nødvendige for en sunn nervesystemet. Selv tiamin manglene er sjeldne, kan de forårsake sanseforstyrrelser, lammelser og tap av hukommelse. Matvarer som er rike på vitamin B1 omfatter brun ris, hel hvete brød og svinekjøtt.

Vitamin B2

Selv om vitamin B2, også kalt riboflavin, er vanligvis forbundet med sunn fordøyelse, kan en mangel føre til medisinske problemer som har en negativ innvirkning på nervesystemet. Nervesystemet krever mye energi for å operere effektivt. Mesteparten av denne energien er kommer fra forbruk og foredling av mat i fordøyelseskanalen. En frisk fordøyelsessystemet fører til en sunn nervesystemet. Foods høy i vitamin B2 er brokkoli, yoghurt og ost.

Viatmin B6

Vitamin B6, også kjent som pyridoksin, støtter nervesystemet ved å tilveiebringe essensielle materialer for syntese av neurotransmittere, som er de kjemiske budbringere som bærer informasjon i systemet. Matvarer som inneholder vitamin B6 inkluderer poteter, belgfrukter og fisk.

Vitamin B12

Vitamin B12 eller cobalamin, er en essensiell komponent av myelin, som er det materiale som dekker og beskytter de nerver. Mens en mangel på vitamin B12 kan føre til nevrologisk skade, fremmer en tilstrekkelig mengde sterk nervefunksjon. Matvarer som inneholder vitamin B12 er rødt kjøtt, egg og melk.