Digidexo.com

Bivirkninger av høye doser av Biotin

Bivirkninger av høye doser av Biotin


Biotin, også kjent som vitamin B7, er en av åtte essensielle vitaminer kroppen trenger for å fungere. Biotin fungerer som en bærer av karbon-dioksyd, hjelper med syntesen av fett, hjelpemidler i vekttap og metabolisering av aminosyrer. Det er også knyttet til å holde hår, hud og negler sunne. Gjennom normal dosering, betyr Biotin har ingen kjente bivirkninger. Et overskudd bruken av vitamin, men kan ha bivirkninger som strekker seg fra positiv til negativ.

Eosinofil Pleuropericardial Effusion

Selv om sjeldne, er det ett dokumentert tilfelle der en kvinne som tok svært høye doser biotin, blandet med vitamin B5, og utviklet en tilstand som kalles eosinofil pleuropericardial utgytelse. Denne tilstanden er livstruende, og innebærer at blod eller luft er til stede i pleurahulen, noe som kan forårsake infeksjon. I dette konkrete tilfelle, tilstanden stanses umiddelbart etter at blanding av biotin og B5 er opphørt.

Medfødte misdannelser og spontanaborter

I dyrestudier hos drektige rotter er under høye doser biotin muligheten for spontanabort er økt i stor grad, samt fødselsdefekter, fordi biotin gjør rottenes placenta reduksjon i størrelse, selv om den spesifikke årsak er ukjent. Det er ikke bevist om dette skjer i menneskelige svangerskap, men under svangerskapet av alle pattedyr en biotin mangel er tydelig.

Rask vekst av hår og negler

Høye nivåer av biotin i ens systemet medfører raskt voksende hår og negler, samt gjøre håret veldig skinnende og sunt. Det kan også hindre hårtap og beholde hårfarger. Dette kan være bra for en stund, men uttrykket for mye av en god ting kan være sant. Kroppen kan kompensere for for mye biotin med overflødig svette og urinering.