Digidexo.com

Ekkokardiogram Technology

Ekkokardiogram Technology


En ekkokardiogram er en eksamen utført av en tekniker som kalles en sonographer. Den benytter lydbølger for å skape et bilde av hjertet. Det kan også være kjent som en transtorakal ekkokardiogram (TTE) eller en Doppler ultralyd av hjertet.

Den eksamen

En ekkokardiogram er i stand til å skape et bevegelig bilde av hjertet. En svinger avgir lydbølger gjennom brystet til hjertet, som spretter tilbake til maskinen for å bli registrert som bilder mens en Doppler probe registrerer bevegelse av blod. Dette gjør det mulig for legen å se strukturene rundt hjertet og overvåke hvor godt hjertet slår.

Bruksområder

Siden en ekkokardiogram kan overvåke blodstrømmen, kan det brukes til å diagnostisere og overvåke bilyder og pumping funksjon av svake eller skadede hjerter. Siden det skaper et bilde av hjertet, kan det vurdere unormale ventiler, skader etter hjerteinfarkt, infeksjoner og kildene til blodpropp eller emboli. Det kan også bli brukt til å diagnostisere medfødt hjertesykdom, atrieflimmer og pulmonal hypertensjon.

Transesophageal Echocardiograms (TEE)

Hvis en standard ekkokardiogram produserer et uklart bilde på grunn av fedme, lungesykdom eller en tønne brystet, kan en transesophageal ekkokardiogram brukes. Denne type undersøkelse innebærer å sette inn en ultrasonisk enhet ned i spiserøret for å oppnå et bilde av hjertet.