Digidexo.com

Hva er de forskjellige typer vitaminer C?

Vitamin C er et vannløselig vitamin som er helt avgjørende for kroppens helse. Vitamin C har mange fordeler for kroppen, og spiller en viktig rolle i en rekke kroppsfunksjoner. Dette vitamin, er imidlertid ikke lett lagres i kroppen, og derfor må gis til kroppen gjennom dets forskjellige kilder og former. Det er viktig å forstå de funksjoner og fordeler med vitamin C, så vel som de forskjellige former av denne viktige vitamin.

Funksjoner og fordeler av Vitamin C i kroppen

Vitamin C er viktig for en lang liste av kroppens funksjoner, inkludert dens mest kjente funksjon i immunsystemet, som det hindrer infeksjoner og styrker kroppens beskyttende evner mot sykdommer. Det hjelper også å opprettholde sunne bein, røde blodceller, tenner og tannkjøtt, og blodkar. Vitamin C bidrar til å bygge og vedlikeholde kollagen i huden, et viktig protein fiber ansvarlig for hudens helse og for vevet mellom leddbånd, brusk, bein og sener. Også viktig for huden er dens evne til å fungere som en antioksidant og bekjempe skadelige frie radikaler i miljøet, noe som også bidrar til å redusere risikoen for sykdommer. Vitaminet har helbredende fordeler, også, for huden sår, infeksjoner og frakturer. I tillegg absorberer vitamin C jern fra planteføde.

Natural Versus syntetiske former av vitamin C

Den syntetiske formen av vitamin C er kjemisk identisk med sin naturlige form. I tillegg form, er det enklere (og mindre kostbart) å finne den syntetiske form for vitamin C, som har fordelen av å være kombinert med andre næringsstoffer, som bioflavonoider, som øker effektiviteten av vitamin C. Siden naturlige C tilskudd er vanskeligere å finne og dyrere, er det enklest å fylle opp kroppen med naturlig vitamin C ved å spise frukt og grønnsaker rikelig med vitamin, for eksempel appelsiner, kiwi, brokkoli og tomater, blant mange andre frukt og vegetabilske kilder. Både de naturlige og syntetiske former av vitamin C gir lik fordeler og funksjoner, siden de er kjemisk det samme.

Ascorbic Acid

Standarden form for vitamin C er askorbinsyre. Siden vitamin er i økende grad brukt i hudpleieprodukter for sine anti-oksiderende fordeler, er dens askorbinsyre skjema litt forandret for bevaring og distribusjon formål, og det er ofte kalt L-askorbinsyre. Saltformen av ascrobic syre (i motsetning til den vanlige syreform) kalles kalsium askorbat, også brukt i hudpleieprodukter, så vel som kosttilskudd. I likhet med andre former, er kalsium askorbat syntetisk.

Rose Hips

Rose hofter er en høyt verdsatt og ganske dyrt naturlig form for vitamin C. Mange produkter som annonserer inkludering av rose hofter i ingrediensen faktisk legge små mengder syntetiske Vitamin C kilder. Rose hofter er de små røde eller oransje bær igjen etter en gang blomstrende rose er død. Rose hofter er vurdert i te og supper, sammen med andre kulinariske bruk i fine (og sunn) mat. Rose hofter er også brukt til å lage såpe og andre kroppspleieprodukter. Dessuten kan denne formen for vitamin C finnes som en ingrediens i produkter dyre hudpleie.

Andre Vitamin C Danner

Askorbylpalmitat er fettløselig form av vitmain C som er å anse som en C skjema lettere absorbert og lagret av kroppen enn vitamin C naturlige vannløselige formen. Askorbylpalmitat er vanskeligere å finne enn andre former av vitamin C.

Acerola Vitamin C er en annen naturlig form som kommer fra en tropisk busk i Nord-Amerika. Som rose hofter, er acerola høyt verdsatt og er vanligvis blandet med en syntetisk når det brukes i mat, vitamin supplement og hud produkter.

Mangel på vitamin C

Sever mangel på vitamin C er sjelden i USA, selv om dårlig vitamin C inntak er ikke uvanlig. Dårlig helse valg som inkluderer drikking, røyking og sjeldne inntak av frukt og grønnsaker fører til vitamin C-mangel, som gjør mye stress. Tegn på Vitamin C-mangel omfatter hyppige forkjølelser, mageproblemer, usunn hud som vises gråaktig og kjedelig, langsomme-healing sår og betent tannkjøtt.