Digidexo.com

Naturlige kilder til vitamin D3

Vitamin D har dukket opp som en viktig forebyggende faktor i generelle helse. Kroppen trenger ca 400 IE vitamin D per dag, som det fremgår av US Food and Drug Administration. Den kommer i to former: vitamin D2 og D3. Vitamin D2 er vitenskapelig kjent som ergocalciferol og kommer hovedsakelig fra planter. Den brukes til å befeste matvarer og også funnet i kosttilskudd. Vitamin D3 eller cholecalciferol, er den mer dynamisk og foretrukne formen for vitamin D. Ifølge professor Anthony Norman ved University of California, spiller vitamin D3 en viktig rolle i kalsium metabolisme og lar kalsium å bli absorbert inn bein. Uten riktig dosering av D3, kan bein blir bulkete, sprøtt og tynne. Vitamin D3 spiller mange roller i kroppslig funksjon og finnes naturlig i matvarer og andre uvanlige kilder.

Ultrafiolett lys

Sun eksponering er den vanligste og mest effektive naturlige kilde for vitamin D3, ofte referert til som "Sunshine vitamin." Nærmere bestemt kolesterol som finnes i huden reagerer på ultrafiolett B-stråler og konverterer til cholecalciferol. Ifølge Linus Pauling Institute of Oregon State University, å være utendørs i fem eller ti minutter uten en sterk solkrem tre ganger i uken gir vanligvis kroppen med sin riktig dosering av D3. Dagens samfunn fraråder sterkt eksponering til solen, men den menneskelige kroppen trives på en liten mengde sollys hver day.`

Egg

Når soleksponering er begrenset, er det viktig å få vitamin D3 i en godt balansert diett eller kosttilskudd. Vitaminet er ikke naturlig finnes i mange matvarer. Eggeplommer er en kilde til vitamin D3. En hel eggeplomme inneholder 20 IE, ifølge US Food and Drug Administration, som er 6 prosent av anbefalt daglig inntak.

Fisk

Fet fisk er en av de beste kildene til vitamin D3. Tunfisk, sardiner, steinbit, rosa laks, ål, torsk og makrell er alle gode eksempler. Laks viser seg å levere de mest vitamin D3, som tre kokte gram inneholder nesten 200 prosent av anbefalt daglig inntak. Fiskelever oljer, for eksempel tran, gir en rikelig mengde D3. Tar bare en spiseskje ren tran olje daglig leverer over 300 prosent av anbefalt daglig inntak.

Cheese

En liten mengde av vitamin D3 er også funnet naturlig i ost. Det kan forsyne kroppen med 2 prosent av anbefalt daglig inntak per unse. Sveitserost gir den mest D3 blant oster.

Liver

Beef leveren gir også en meget liten mengde av vitamin D3. Tre og et halvt gram kokt biff leveren inneholde om lag 4 prosent av anbefalt daglig inntak av vitamin D3.