Digidexo.com

Herbal Shampoo for Håravfall

De fleste sjampoer gjør en fin jobb med å rense håret og hodebunnen, men de inneholder også sterke kjemikalier som kan stripe håret av essensielle oljer som fremmer helse og glans. Tørt, skadet hår kan føre til hårtap. Urte sjampo, på den annen side, er avhengige av naturlige ingredienser som opprettholder disse essensielle oljer og fremme næret hår og en sunn hodebunn. Her er noen enkle shampoo oppskrifter du kan gjøre hjemme som bruker rosmarin, lavendel og peppermynte for å styrke hodebunnen og nærer håret.

Rosemary

For en god all-purpose shampoo, kombinere 2 ss tørket rosmarin og 2 ts av flytende såpe i 20 gram av destillert vann. Rosemary er en naturlig hårsekken stimulerende som hindrer både hårtap og utbruddet av grå hår. Rosemary har også tynnhet i sjakk og kan hindre flass.

Lavendel

Et annet alternativ er å kombinere 2 ss tørket lavendel til din flytende såpe og destillert vann. Lavendel fremmer ikke bare hårvekst, som rosmarin, men det balanserer også oljeproduksjon, påfyll av hodebunnen og håret. For en super-shampoo, kombinere lavendel og rosmarin for å forhindre håravfall og fremme alle rundt håret og hodebunnen helse.

Peppermynte

For en enda mer kraftfull sjampo, tilsett 2 ss tørket peppermynte (hvis du bruker peppermynte olje, bruker bare noen få dråper) til rosmarin-lavendel mix. Peppermynte vil gjøre sjampoen lukter fantastisk og, fordi det er et astringerende, vil det normalisere fett hår, og en fet hodebunn. Det bekjemper også flass og lus og har en generelt kjølende effekt på hodet. På grunn av disse faktorene, er peppermynte antas å forhindre eller forsinke hårtap.