Digidexo.com

Om kalsiumtilskudd

Flertallet av kvinner ikke får nok kalsium i sitt normale kosthold, noe som gjør kalsiumtilskudd viktig å sikre riktig bein helse og forebygging av bentap. Kalsiumtilskudd er allment tilgjengelig, lett å ta, og svært effektive i å legge sårt tiltrengte kalsium til en voksen vanlige kosthold. Det er flere faktorer å vurdere når du velger riktig kalsiumtilskudd for ulike individer.

Typer

Over 85 prosent av kalsiumtilskudd tilgjengelige kommer i form av kalsiumkarbonat, kalsiumsalt er laget av en kombinasjon av kalsium med karbon og oksygen. Disse typer kalsiumtilskudd er tilgjengelige i tygge former som antacida og standard kan svelges tabletter.
Mens mye mindre vanlig enn kalsiumkarbonat, er kalsium citrate annen form av tilgjengelige kalsiumtilskudd. Disse er først og fremst i swallowtablettform.

Funksjoner

Voksne bør få 1000 til 1300 milligram kalsium daglig fra kosten eller kosttilskudd. Gravide og ammende kvinner ofte trenger mer kalsium og bør ta et kalsiumtilskudd i tillegg til en prenatal vitamin for å få nok kalsium hvis de ikke spiser nok i kostholdet. Doseringsanvisning på baksiden av flasken hver kalsiumtilskudd vil indikere hvor mange tabletter eller chewables å ta hver dag.
Både kalsiumkarbonat og kalsium-citrat absorberes like godt av kroppen, noe som gjør dem begge gode valg for kalsiumtilskudd. Imidlertid er kalsiumkarbonat fremstilt av mer konsentrert kalsium enn kalsium-citrat, noe som betyr at flere eller større kalsiumsitrat tabletter må tas enn kalsiumkarbonat tabletter for å motta den samme mengde kalsium. Kalsium citrate kosttilskudd er også dyrere enn kalsiumkarbonat kosttilskudd.

Betraktninger

Høyere nivåer av vitamin D øke kalsium absorpsjon, noe som gjør kalsiumtilskudd med vitamin D et bedre valg enn et supplement som bare inneholder kalsium.
Ved valg av kalsiumtilskudd, er det viktig å lese etiketten for USP forkortelse. USP står for US Pharmacopeia, og sin tilstedeværelse på etiketten indikerer at den aktuelle kalsium supplement oppfyller USP minstestandarder for oppløsning og kvalitet.
Sjekk alltid servering størrelse på kalsiumtilskudd fordi mens to ulike kalsiumtilskudd kan være priset på samme måte, kan det ta flere tabletter av en merkevare for å få samme mengde kalsium i en tablett av et annet merke.

Misforståelse

Mange tror at de får nok kalsium enten fra kostholdet eller fra deres multivitamin å oppveie behovet for ekstra kalsiumtilskudd, men dette er vanligvis usanne. En gjennomsnittlig servering av meieriprodukter, som melk eller ost, har ca 300 milligram kalsium, og de fleste multivitaminer har ikke mer enn 250 milligram kalsium, faller langt kort av dagsbehovet. Mens det er mulig å konsumere nok kalsium daglig, noen mennesker gjør. For mange voksne, spesielt kvinner, er kalsiumtilskudd anbefalt av helsepersonell.

Forebygging / løsning

Kvinner som er på en større fordel for å utvikle osteoporose, spesielt asiatiske og kaukasiske kvinner og de med kvinnelige slektninger som har utviklet sykdommen, anbefales å ta et kalsiumtilskudd fra en tidlig alder. Når kroppen har et lavt nivå av kalsium i blodet, er kalsium er nødvendig for å utføre de funksjoner i kroppen tatt fra skjelettet. Den resulterende reduksjon i benkkalsiumnivå kan føre til osteoporose, en ødeleggende sykdom som svekker ben og øker sannsynligheten for brudd. Tilstrekkelig inntak av kalsium og vitamin D, vanligvis ved hjelp av kalsiumtilskudd, kan bidra til å forhindre forekomsten av osteoporose senere i livet.