Digidexo.com

Hva som forårsaker en dowagers Hump?

Hva som forårsaker en dowagers Hump?


En dowagers hump er et begrep som brukes når øvre del av ryggen har en ytre avrundet kurve. Det er noen ganger referert til som et spørsmålstegn stilling, og det er vanlig hos eldre. Det kan føre til kroniske rygg, skulder og nakke smerter. Det kan også bringe deg ut av balanse og sette deg på et høyere risiko for fall. Lære hva som forårsaker denne tilstanden vil hjelpe deg til å ta de nødvendige skritt for å hindre det.

Dårlig holdning

Hvis du bruker for mye tid på å jobbe på en datamaskin, bord eller annen situasjon som krever at du bøye frem til arbeidet, kan du være i faresonen for å utvikle en dowagers hump. Sørg for at du bruker god kropp mekanikk ved arbeid og ta hyppige pauser for å rette ryggen og strekk.

Muskulær ubalanse

Tilbringe tid rundet frem over arbeidsstasjonen kan føre til at brystmusklene til å bli tett og svak, og øvre del av ryggen muskler til å bli overstretched. Sørg for at treningen rutine inkluderer rader og pullbacks å styrke øvre del av ryggen, samt øvelser for å strekke brystet.

Osteoporose

Osteoporose er en tilstand som fører til skrøpelige bein. Enkle dagligdagse aktiviteter kan føre til kompresjonsfrakturer og kollapset ryggvirvler. Når dette skjer en dowagers hump kan utvikle.

Symptomer

Å ha en dowagers hump kan føre til symptomer på kronisk smerte i rygg og skuldre. Du kan også føle seg trøtt. Siden øvre del av ryggen er avrundet frem brystet vil ha problemer med å utvide, noe som kan gjøre puste vanskeligere.

Forebygging / løsning

Ditt beste forsvar er å gjøre alt du kan for å forhindre denne tilstanden. Kjenn din risiko for osteoporose, og sørg for at du spiser en godt balansert kosthold og få nok mosjon for å forebygge denne tilstanden. Sett opp din arbeidsstasjon slik at du kan bruke de beste kroppen mekanikk som mulig.