Digidexo.com

Hva gjør en revmatolog avtale med Legemiddel?

En revmatolog er en lege med spesialutdanning i diagnostisering og behandling av en rekke sykdommer som skader ledd, bein og muskler, inkludert leddgikt og visse autoimmune lidelser.

Trening

Revmatologer kan være indre (kirurgiske spesialister) eller barneleger, i henhold til American College of Rheumatology. I tillegg til medisinsk skole og opplæring i sine spesialiteter, får de tre år med trening i revmatiske sykdommer.

Revmatiske sykdommer

Revmatologer behandle over 100 forskjellige sykdommer, melder American College of Rheumatology. Eksempler inkluderer revmatoid artritt, artrose, osteoporose, senebetennelse, lupus, gikt og fibromyalgi.

Diagnose og behandling

I tilfeller der revmatiske sykdommer er mistenkt, revmatologer gjennomføre testing for å diagnostisere mulige årsaker, ifølge Hospital for Special Surgery. Etter diagnose, revmatologer tenke behandling planer om å adressere årsaken til pasientens symptomer.

Varierende roller

Revmatologer rutinemessig arbeide sammen med leger med andre spesialiteter, bemerker Hospital for Special Surgery. Avhengig av art av sykdom og behandlingsplan, kan de ta enten kontroll- eller birolle i behandlingsprosessen.

Forskning

The American College of Rheumatology bemerker at noen revmatologer spesialister på forskning på revmatiske sykdomsårsaker eller behandlinger.