Digidexo.com

Tegn på influensa hos barn

Tegn på influensa hos barn

Tegn på influensa hos barn er kvalme og oppkast, feber, frysninger, smerter og hoste. Selv om mange av disse symptomene ligner på kaldt symptomer, WebMD bemerker at influensa symptomer er mer alvorlig enn kaldt symptomer, og starter ofte brått og forverres i løpet av to eller tre dager.

Kvalme og oppkast

WebMD nettsider kvalme som et vanlig symptom på influensa blant både barn og voksne. Oppkast og magesmerter er relatert symptomer som er også svært vanlig.

Fever

Ifølge WebMD, er en høy feber ett av tegnene på influensa. Influensa forårsaker høy feber som ofte varierer mellom 100 og 104 grader. Hvis feberen går høyere enn 105 grader, bør barnets lege kontaktes for å bidra til å bringe feberen ned umiddelbart. Ifølge VHI Healthcare, kan feber 107 og 108 grader forårsake hjerneskade.

Frysninger

Frysninger og er oppført som et symptom på influensa hos barn på WebMD. Frysninger vanligvis foran en feber i et barn som har influensa og forårsaker ofte gåsehud, risting og en kald følelse gjennom hele kroppen.

Smerter

Ifølge Discovery Health, utløser influensa en reaksjon i kroppen til å sende ut flere hvite blodlegemer til å bekjempe infeksjonen. Hvite blodceller bære cytokiner, som forårsaker betennelse i musklene. Tilstrømningen av overflødig blod fører til muskelsmerter i både barn og voksne.

Hoste

Influensa forårsaker ofte en tørr hoste hos både barn og voksne, men hosten er vanligvis alvorlig hos barn som sin hals og lunger blir smittet lett. Ifølge Discovery Health, influensa forårsaker betennelse i luftveiene og slim drenering som irriterer halsen og utløser en hostende reaksjon. Discovery Health forklarer også at en hoste kan noen ganger dvele lenge etter andre symptomer på influensa har forsvunnet, kan av og til forårsake sår hals i tillegg, og kan noen ganger være et tegn på en annen ledsagende infeksjon som lungebetennelse.