Digidexo.com

Liste over smittsomme sykdommer å se opp for i Barneomsorg

Liste over smittsomme sykdommer å se opp for i Barneomsorg

De fleste statene krever skoler og barnehager til å holde oversikt over smittsomme sykdommer blant sine barn. Ved første dette kan virke overveldende, men med noen retningslinjer og et lite forskning, trenger det ikke være mer enn en vanlig del av å kjøre barnet omsorg anlegget.

Hva er en smittsom sykdom?

En smittsom sykdom (eller CD) er smittsomt og kan overføres gjennom direkte kontakt med en smittet person, vedkommendes kroppsvæsker, eller gjennom indirekte kontakt (har som berører en overflate smittet person rørt).

Hvem må rapportere?

De fleste stater har retningslinjer eller lover som krever barnehager til å rapportere visse smittsomme sykdommer. Dette er viktig fordi det kan bidra til å forhindre omfattende utbrudd av alvorlige sykdommer og kan føre til bedre behandling av de med sykdommen. Å lære lovene i staten, kan du gå til Center for Disease Control (CDC) hjemmeside og se etter sitt kart av statlige helse avdelinger.

Hvordan rapportere

Hver stat helse avdeling har ulike retningslinjer. Ved å besøke CDCs nettsted, kan du enkelt finne helseavdelingen for staten og lære hvordan den foretrekker du å registrere og rapportere smittsomme sykdommer informasjon.

Hvilke sykdommer skal se etter

Igjen, hver stat har varierende retningslinjer, men generelt disse sykdommene skal meldes: HIV / AIDS; bakteriell meningitt; vannkopper; rosa øye; salmonella; femte sykdom; hepatitt (A, B og C); forkjølelsessår (herpes simplex); influensa; lus; meslinger; kusma; mono (mononukleose); kikhoste; pinworms; RSV (respiratorisk syncytial virus); roseola; Tysk meslinger (røde hunder); skabb; staph infeksjoner; ringorm; klamydia; genital warts; gonoré; genital herpes; strep hals; skarlagensfeber; og tuberkulose.

Hindre spredning av sykdom

Det er viktig å rapportere sykdommer på en riktig måte; ved lov, kan enkelte sykdommer krever mer hissig rapportering enn andre. Rettidig rapportering bidrar til å hindre spredning av sykdom og beskytter deg, dine ansatte og barna du bryr deg om.

I tillegg bør barn med smittsomme sykdommer ikke være tillatt i din barnepass anlegget før de har en legeerklæring som sier de ikke lenger er en fare for andre barn.

Endelig kan generell hygiene å hindre spredning av enkelte smittsomme sykdommer. Bruk riktig håndvask hele dagen. Fraråde barn fra å sette sine hender og fingre i munnen og nesen. Endre bleier med omsorg og alltid vaske og desinfisere hendene etterpå. Følg statlige lover om barnevaksiner og vurderer å implementere dine egne regler om å ikke tillate barn som ikke er vaksinert. Alltid rense anlegget ditt på en daglig basis.