Digidexo.com

Hva er Pediatric Radiology?

Pediatric radiologi er bruk av medisinsk bildebehandling for å diagnostisere eller behandle barnas medisinske tilstander. Pediatric radiologer bruke disse medisinske bilder for å få en titt på interne strukturer og se noe unormalt.

Betydning

Radiologi tillater leger å se inne i en persons kropp uten å måtte kirurgisk utforske innsiden. Dette gjør at medisinske fagfolk for å utelukke eller diagnostisere interne problemer uten risiko eller komplikasjoner forbundet med å åpne noen opp. Pediatric radiologer er i stand til å se på en radiologisk skannebildet og effektivt se indre organer, muskler og bein av et barn.

Typer

Det er to grunnleggende subtyper av pediatrisk radiologi; diagnostisk radiologi og terapeutisk radiologi. Diagnostisk radiologi er den mest vanlige, som inneholder seks forskjellige typer radiologiske spesialiteter. Disse typene inkluderer projeksjonsradiografi, gjennomlysning, MRI (Magnetic Resonance Imaging), CT (computertomografi), ultralyd og nukleærmedisin. Terapeutisk radiologi refererer til stråling onkologi. Denne type radiologi benytter radiologi for å behandle kreft.

Funksjon

Hver type stråling scan har en annen funksjon. Projeksjon radiologi, ellers kjent som x-ray, bruker elektromagnetisk stråling for å ta et bilde av bein og bløtvev. En MR bruker sterke magnetiske felt for å ta bilder av mykt vev i en persons kropp. CT-skanning er røntgenmaskiner som produserer bilder i 3-D, slik at radiologer til å vise indre organer og bein i detalj. Nukleærmedisin kombinerer en CT scan med radioaktive sporstoffer, slik at analysen av fysiologisk funksjon samt 3-D detaljering. Ultrasounds bruker høyfrekvente lydbølger for å produsere bilder av bløtvev strukturer i sanntid. Gjennomlysning involverer administrering av et kontrastmiddel middel, slik som jod, for å se sanntid funksjon av blodkar, urinveiene eller gastrointestinal (GI)-tarmkanalen.

Betraktninger

Barn med pacemakere eller andre metall implantater kan ikke være i stand til å ha MRI er på grunn av magnetiske felt. Sørg for å fortelle en lege hvis barnet har noen metallimplantater. Effekten av alle typer røntgen annet enn ultralyd ikke er tilrådelig under graviditet. Hvis svangerskapet er en mulighet, anbefaler behandlende lege for riktig vurdering av risikoen og fordelene av skanningen.

Fordeler

Pediatric radiologi bistår leger i diagnose og prognose av interne medisinske problemer ved å tillate dem å se internt. Det forhindrer unødvendige operasjoner ved å tillate leger å utelukke spesifikke problemstillinger. Den gir innsikt i den interne driften av kroppen uten noen invasive prosedyrer.

Funksjoner

Hver av de typer radiologiske bilder har viktige funksjoner som gjør dem ideelle for spesifikke situasjoner. X-stråler er rask, rimelig og enkel å bruke for å diagnostisere benbrudd eller store bløtdels problemer. MRI-er leverer de beste bløtvev bilder av alle radiologiske typer. CT og nukleærmedisin er den foretrukne avbildningsteknikk for vaskulære problemstillinger samt blindtarmbetennelse og andre urinveisproblemer. Ultralyd brukes for graviditet evaluering og overvåking av fosteret, så vel som i pasienter med trauma for å vurdere blødning. På grunn av sin portabilitet, ultralydundersøkelser er det beste valget når en pasient er ikke mobil. Gjennomlysning brukes med GI problemer overveiende, både nedre og øvre.