Digidexo.com

Kan du miste vekt hvis du beholde vann?

Kan du miste vekt hvis du beholde vann?


Vannretensjon er mer enn ubehagelig oppblåsthet og hevelse; det er et tegn på at kroppen ikke fungerer som den skal. Det er også en indikasjon på at kroppen din forandrer maten inn lagret kroppsfett. Vannretensjon er kroppen din å spørre om hva det egentlig er behov for.

Årsaker til Vannretensjon

Katherine Zeratsky, RD, en registrert dietetiker, bemerker at høyt inntak av natrium og visse helsemessige forhold er årsakene til vannretensjon. Vannretensjon er kroppens misforstått måte å lagre vannet den trenger for når det ikke får nok vann.

Vanndrivende alternativer

Diuretika er legemidler eller naturlige stoffer som forårsaker kroppen til å utvise overflødig vann. "Løvetann, ingefær og einer kan ha en vanndrivende effekt," ifølge Zeratsky, men hun advarer om at naturlige diuretika eller kosttilskudd kan være skadelig, spesielt hvis du tar andre medisiner. Koffein er en vanlig ingrediens i over-the-counter diuretika, men det kan ha negative effekter på hjertet. Den absolutt beste og sikreste vanndrivende, ifølge en stort antall kilder, inkludert Zeratsky, er rikelig med vann.

Vann og Vekttap

Tilstrekkelig hydrering tillater kroppen å avlaste seg av lagret vann, som fører til umiddelbar vann-vekttap. Hydration hjelpemidler også i å brenne fett for enda større vekttap. Når nyrene fungerer som de skal, er mindre arbeid krevde fra leveren slik at den kan forbrenne kalorier, heller deretter gjøre dem til lagret fett. Zeratsky anbefaler også å spise mer frukt og grønnsaker for deres vanninnhold. Drikkevann tilstrekkelig vann først blir kvitt vann vekt, og deretter tillater fast vekttap forekommer.