Digidexo.com

Lung Sarkoidose

Lung Sarkoidose


Lung sarkoidose er en lidelse karakterisert ved dannelse av små klumper av celler inne i lungene. Disse mikroskopiske klumper vokse sammen i klumper og grupper som kalles granulomer som kan påvirke hvordan lungene funksjonen.

Årsaker

Årsaken til sarkoidose er ukjent som i 2010, ifølge Merck.com. Sykdommen er mer utbredt blant afrikansk-amerikanere og mennesker av skandinavisk avstamning, selv om det kan forekomme i mennesker av alle etnisitet. Mennesker i alderen 20 og 40 har høyere risiko enn de i andre aldersgrupper. Arvelighet, infeksjoner og unormale immunresponser kan også spille en rolle i utviklingen av sykdommen.

Symptomer

Mange mennesker med sarkoidose ikke utvikle noen symptomer, og alvorlige symptomer er sjeldne. De vanligste indikatorene inkluderer en generell følelse av sykdom, liten brystsmerter, feber og verkende ledd. Sykdommen inflames lungene og skaper arrdannelse, noe som fører til kortpustethet og hoste. Alvorlig lunge sarkoidose skaper hjerte belastning og fører til svikt på høyre side av hjertet.

Diagnose og behandling

Det er ingen forebygging eller helbredelse for lunge sarkoidose. Sarkoidose er diagnostisert med brystet x-stråler, magnetisk resonans skanner eller blod og lungefunksjonstester. En kortikosteroid eller anti-inflammatoriske medisiner som kalles prednison styrer sykdommens symptomer. Sykdommen forbedrer eller klarner opp av seg selv i to tredeler av alle lunge Sarkoidose pasienter.