Digidexo.com

Faktorer som påvirker Body PH

Mange eksperter, inkludert Dr. William Howard Hay, forfatter av boken "A New Health Era," tror at en nøkkel til helse er å opprettholde en balansert kropp pH. PH-verdien, eller i forhold til alkaliteten surhet, av menneskekroppen er ideelt til svakt alkalisk, mellom 7,3 til 7,4. En høyere pH skaper en tilstand som kalles "acidose." Dette kan føre til en rekke sykdommer som strekker seg fra kardiovaskulære problemer til osteoporose til høy LDL-kolesterol. En mer alkalisk pH har vist seg å være mer fordelaktig innenfor et rimelig område. Ting du gjør hver innflytelse kroppen dag pH.

Diet

Den største innflytelse på kroppen pH er din diett. Alt du spiser er enten alkaliske eller sure. Nettsiden til Natural Health skole sier at høy glykemisk indeks matvarer øker surhetsgraden i kroppen din, mens lav-glykemisk mat redusere den.

Kjøtt, kaffe og brus vil tippe kroppen pH mot den sure enden av pH-skalaen, så vil alkohol og de fleste bearbeidet mat. En diett høy i grønnsaker og helkorn, noen ganger kalt en "diabetiker diett", bidrar til å holde kroppen i ønsket alkalisk pH. Overraskende, sitroner, som de fleste frukter, er en høy-alkalisk mat fordi sine sluttprodukter etter fordøyelse er alkalisk. Andre gode alkaliske matvarer inneholder belgfrukter og rå grønnsaker.

Mineraler

Metabolske likevekts er kjent som "homeostase." Kroppen prøver for homeostase til enhver tid fordi det er det sunneste tilstand. I homeostase, er immunsystemet den sterkeste, og kroppens systemer fungerer optimalt. Ifølge en studie gjort ved University of California i San Francisco, når kroppen din er surt det tar basiske mineraler som kalsium og kalium fra bløtvev og bein for å prøve og gjenopprette pH-balansen. Hvis du er mangelfull i disse basiske mineraler, mer må komme fra kroppens andre områder, som utarmer de nødvendige reserver for at system eller vev til å fungere. Dette er grunnen til at acidose er forbundet med osteoporose, f.eks. Den kalsium brukes til å gjenopprette en alkalisk balanse er ofte utvasket fra bein, noe som kan svekke dem.

Livsstil

Stress, trening og andre daglige valg kan påvirke kroppens pH-balanse. Surt pH er vanlig i dem som står overfor forandringer i livet, ikke får nok søvn, eller som lever med høye nivåer av daglig stress. Mens stress i seg selv kan føre til at kroppen blir surt, er det ofte en katalysator for andre virkemåter som også øker sannsynligheten for legemet å bli sure.

Trening er antatt å hjelpe avverge acidose, ifølge en felles studie ved Institutt for fysiologi i medisin ved Gomal Medical College og Quaid-e-Azam Medical College. De med en aktiv livsstil er mer sannsynlig å falle inn i en ønskelig pH-område. Stillesittende livsstil, i sin tur, er assosiert med en høyere sannsynlighet for acidose. Ifølge en studie av Jones, Sutton, Taylor og Toews, publisert i The Journal of Applied Physiology, kan acidose lever av seg selv. Dette kan gjøre tilstanden dfficult å reversere, fordi den minsker utholdenhet og gjør utøve mer vanskelig. The Journal of Applied Physiology studie antyder også at alkalose, et mer basisk pH, er blitt omvendt vist seg å øke utholdenhet.