Digidexo.com

Hva er farene ved å spise Spoiled Krabbe?

Hva er farene ved å spise Spoiled Krabbe?


Krabbe Ben er en allment spist sjømat parabolen. Som alle bedervelige matvarer, krabbe ben er utsatt for svinn. Du bør alltid unngå å spise bortskjemt mat. Matforgiftning er et vanlig resultat av inntak av dårlig eller kokt krabbe kjøtt. Det er noen giftstoffer som forurense krabber og skalldyr som kan forårsake problemer med helsen din, uansett hvor fersk sjømat er.

Staphylococcus

Staphylococcus er en vanlig type matforgiftning forårsaket av bakterier som trives i bortskjemte kjøtt og andre matvarer som har gått dårlig. Hvis du spiser bortskjemte krabber ben som vert denne bakterien, vil du oppleve symptomer enten umiddelbart eller innen et par timer. De vanlige symptomene på denne type matforgiftning inkluderer kvalme, oppkast, diaré, svakhet og magesmerter. Symptomene vanligvis forsvinne i løpet av få timer. Medisinering er ikke nødvendig i de fleste tilfeller, men vann og væsker kan bidra til å forhindre dehydrering fra væsker tapt til oppkast og diaré.

Vibrio Parahaemocyticus

Vibrio parahaemocyticus er en bakterie som er funnet i krabber og andre skalldyr. Å spise rå eller kokt krabbe bein som har bortskjemt setter deg i fare for smitte fra denne bakterien. Symptomer på denne typen infeksjon er diaré, magekramper, kvalme, frysninger, feber og oppkast. Disse symptomene kan oppstå i løpet av 24 timer etter inntak. Sykdommen varer vanligvis i tre dager og så den trekker seg. Personer med svekket immunforsvar kan oppleve en alvorlig og langvarig sykdom. Antibiotika er bare foreskrevet for alvorlige tilfeller av infeksjon.

Lammende Skalldyr Forgiftning

Lammende skalldyr forgiftning er forårsaket av biotoksiner produsert av et hav plante som heter dinoflagellate. Skalldyr spiser disse biotoksiner og bli infisert. Krabber som spiser andre infiserte skalldyr blir deretter smittet. Matlaging infiserte skalldyr eller krabber ikke ødelegge toksin eller gjøre det trygt å spise. Det er umulig å si uten laboratorietesting hvis sjømat er infisert. Derfor kan du bli syk med paralyserende skjellforgiftning selv om dine krabbe ben er ikke nødvendigvis bortskjemt. Symptomer på denne sykdommen inkluderer kvalme, en følelse av flytende og prikking i lepper, tunge, fingre og tær. Disse fornemmelser begynner mellom noen få minutter og noen få timer etter inntak. Du kan også miste kontroll over dine lemmer og har problemer med å puste. Personer med alvorlige tilfeller av paralyserende skjellforgiftning bli lammet i sitt bryst og buk. Musklene som kontrollerer deres puste stengt ned, og de til slutt kveles i løpet av 30 minutter.

Andre skalldyr Forgiftninger

Noen ganger giftstoffer blir inntatt av skalldyr som er hjemsøkt av krabber. Disse krabber ta giftstoffer i sine egne systemer og deres kjøtt blir utrygt å spise. Symptomer på nevrotoksiske skalldyr forgiftning vises innen tre timer etter å ha spist dårlig krabbe. Symptomer inkluderer nummenhet, tap av koordinasjon, urolig mage og prikking i munn og lemmer. Disse sykdommene er vanligvis ikke-dødelig og trekker seg tilbake i løpet av tre dager. Amnestisk skalldyr forgiftning er preget av urolig mage, svimmelhet, forvirring, kortsiktig hukommelsestap og krampeanfall. Disse symptomene vises innen 24 timer etter inntak.