Digidexo.com

Senkningsreaksjon Prosedyrer

Senkningsreaksjon Prosedyrer


En erythocyte sediment sats-test (ESR) tester hvor raskt de røde blodcellene faller til bunnen av et reagensglass. Hvis de røde blodcellene faller betydelig raskere enn forventet, kan det indikere unormale protein i blodet assosiert med inflammasjon, i henhold til kidshealth.org. ESR tester hjelp støtte diagnoser, men kan ikke brukes på egen hånd å diagnostisere pasienter, som en forhøyet ESR kan ha flere årsaker, og ikke finne kilden betennelse i kroppen.

Initial Bestilling

En lege bestiller ofte en senkning, eller ESR, test når han mistenker en sykdom som forårsaker betennelse. For eksempel, hvis en pasient har symptomer på leddgikt som leddstivhet og smerter, kan legen bestille en ESR å støtte hans diagnose. ESR tester kan ikke finne den nøyaktige plasseringen av betennelse; de viser bare at det er betennelse et sted i kroppen, ifølge Lab tester på nettet.

Hyppigheten av tester

Legen kan ta ESR tester med jevne mellomrom for å bestemme effekten en sykdom er å ha på kroppen. En enkelt ESR test som viser forhøyede sedimentasjonsratene indikerer ikke nødvendigvis sykdom, som testen ikke gir legen spesifikk informasjon om hvor betennelsen er lokalisert eller hva som forårsaker det.

Tolkning av testresultater

En ESR test i seg selv er sjelden tilstrekkelig til å stille en diagnose. Leger vanligvis sammenligner ESR resultater med resultatene av andre kliniske tester, pasientens helse historie og pasientens nåværende symptomer til å foreta eller utelukke en bestemt diagnose. Hvis ESR er uvanlig høy, kan legen bestille andre tester for å finne årsaken, for eksempel blodkulturer, et serum protein elektroforese test eller en clotting protein test.

ESR Prosedyrer

Legen eller lab assistent må ta blod fra pasienten, for å gjøre en ESR-test. Hun gjør dette ved sterilisering av pasientens underarm, innpakning en elastisk tilstrammende rundt pasientens arm, og oppsamling av blod fra venen i en sprøyte. Etter å samle blod, setter lab assistent bomull på såret og bandasjer den. Legen analyserer så oppsamlet blod. Legen kan vanligvis fullføre en ESR test i løpet av få timer, ifølge kidshealth.org.