Digidexo.com

Hva er behandlingen for hiatal brokk?

A hiatushernie former når en del av magen trenger gjennom inn i åpningen av membranen (hvor spiserøret forbinder med mage). Disse typer brokk kan forårsake halsbrann, sure oppstøt og brystsmerter. Behandlinger for hiatal brokk inkluderer egenomsorg strategier, medisiner for å behandle symptomer og i noen tilfeller kirurgi.

Antacida

Antacida motvirke syre i spiserøret og lindre halsbrann. Vanlige over-the-counter antacids inkluderer Maalox, Mylanta og Tums. De får ikke ved roten av halsbrann, men bare undertrykke symptomer så det vil gå tilbake når du slutter å ta dem.

H-2-stopper

H-2-blokkere forstyrre syresekresjon i magen. Vanlige over-the-counter merkevarer inkluderer Pepcid, Tagamet, Axid og Zantac. Hvis du har en mer alvorlig sak, kan legen gi deg resept-styrke versjoner av disse medikamentene. Ta dem før du spiser et måltid som kan forårsake halsbrann; du kan også bruke dem etter, men det vil ta ca 30 minutter å sparke i. Bivirkninger inkluderer tarmforandringer, munntørrhet, svimmelhet og tretthet. Sørg for å fortelle legen din om eventuelle andre medisiner du tar før du starter denne behandlingen.

Protonpumpehemmere (PPIs)

PPIs (Prevacid, Aciphex, Prilosec, Nexium) stoppe syreproduksjon og bidra skadet magen vev helbrede. Du trenger bare å ta dem en gang om dagen, men de er dyrere enn andre medisiner som brukes til å løse disse symptomene. For å omgå mulige bivirkninger som mage og magesmerter, vil legen gi deg den laveste dosen som er effektiv. Igjen, sørg for å la legen få vite om noen ekstra medisiner du er på å unngå interaksjoner.

Kirurgi

Du må kanskje kirurgi hvis brokk er stor, ikke har respondert på annen behandling eller hvis du opplever problemer som blødning eller obstruksjon av spiserøret. Kirurgi innebærer å trekke magen inn i din mage og redusere størrelsen på mellomgulvet. Kirurgen kan gå inn gjennom brystveggen (Thoracotomi) eller magen (laparotomi). Din type kirurgi vil avhenge av din brokk og hvor erfaren kirurgen er i de ulike operasjoner.

Egenomsorg

Spis mindre måltider for å unngå distending magen, noe som presser det inn i brystet. Unngå mat som fremmer produksjonen av magesyre og irritere slimhinnen; de inkluderer alkohol, koffeinholdige drikker, sjokolade, løk, krydret mat, sitrusfrukter og tomat-baserte matvarer. Reduser forbruket av fet mat. De redusere hastigheten på hvilke matvarer forlate magen, slik at mer tid for syre for å sikkerhetskopiere i spiserøret. Ikke legg deg ned eller gå i dvale i minst tre timer etter å ha spist. Vent to til tre timer etter et måltid til trening.

Å være overvektig legger press på magen og forverrer symptomene. Slutte å røyke for å redusere acid reflux produksjon og forhindre at spytt fra å tørke opp; spytt bidrar til å beskytte spiserøret fra syre. Ikke ta kalsiumkanalblokkere, tetracyclin, aspirin, ibuprofen, naproxen natrium, kinidin, teofyllin, beroligende midler, beroligende midler eller alendronat. Ikke ha tettsittende klær. Håndtere stress som best du kan, siden det bremser fordøyelsen, noe som gir syre mer tid til å danne.