Digidexo.com

Stadier lymfeknutekreft

Lymfesystemet omfatter benmargen, milt, thymus, lymfekar og lymfeknuter. Nettverket av organ og vev produsere og transportere hvite blodlegemer til å bekjempe infeksjoner og andre sykdommer. Lymfeknute eller lymfatisk kreft er også kjent som lymfom og komponerer ca 5% av den årlige rapporterte totalt krefttilfeller. Lymfom oftest slår menn 15-34 og over 55 år.

Staging

Lymfom er klassifisert i fire stadier, avhengig av resultatene av blod arbeid, fysisk eksamener og radiograf tester. Leger undersøke svulster for størrelse, tilstedeværelse av metastasering, plassering, celletype og klasse, som er hvor tett kreftcellene likne omliggende friskt vev.

Stage 1

Med trinn 1 lymfom, inneholder kun en lymfeknute gruppe over membranen kreftceller. Omtrent 70% av pasientene lever lenger enn fem år uten tilbakefall.

Stage 2

I trinn 2, i det minste to lymfeknuter inneholder kreftceller, men det har ikke spre seg utenfor den ene siden av membranen. Du kan også ha trinn 2 sammenhengende lymfom, som betyr svulstene er i umiddelbar nærhet. 5-års overlevelse er 51 prosent.

Stage 3

Ved stadium 3, har kreftceller invadert to eller flere lymfeknutegrupper, og de er på begge sider av kroppen, over og under membranen. Om 43 prosent av stadium 3 pasienter vil overleve lenger enn 5 år.

Stage 4

Stage 4 lymfom er den mest alvorlige. Flere lymfeknuter inneholde svulster. Ett eller flere organer er diffundere med tumorer, noe som betyr at det er liten forskjell mellom kreftcellen og originalt vev. Lymfom har vanligvis spres inn i fjerne knuter og har begynt å invadere andre vev, som for eksempel benmargen. Prognosen er dårlig, med bare 26 prosent av dem som får diagnosen i stadium fire bor i minst 5 år.