Digidexo.com

Spiserørskreft Behandling

Spiserøret er et rør i halsen som bærer svelget mat til magen for fordøyelsen. Spiserørskreft starter i celler langs det indre av spiserøret. Det er flere alternativer tilgjengelige for å behandle kreft. Den stadium av kreft er den viktigste faktor i valg av en behandling for spiserørskreft.

Kirurgi

Kirurgi er behandling av valget i de tidlige stadier av esophageal kreft når svulsten eller svulster er svært liten, eller når de er på de ytre lag av spiserøret og har ennå ikke spredt seg til andre områder. Dette innebærer å føre et endoskop ned i halsen og inn i spiserøret. Noen ganger på midten stadier av esophageal kreft, vil kirurgen fjerne den delen av spiserøret og omkringliggende lymfeknuter hvor svulsten ligger og koble spiserøret til magen. I andre tilfeller, vil en del av tykktarmen tas for å erstatte den fjernede delen av spiserøret. Kirurgen kan også bli nødt til å fjerne en del av magesekken under operasjonen, som han vil trekke opp og deretter koble seg til spiserøret. En del av tykktarmen er ofte brukt for å slutte seg til magen til spiserøret. Risikoen for infeksjon er til stede i alle operasjoner, og det er også mulighet for lekkasje og blødninger i det området hvor den resterende del av spiserøret er satt inn igjen.

Kjemoterapi

Kjemoterapi bruker narkotika for å behandle kreft. Esophageal kreftpasienter kan behandles med kjemoterapi før kirurgi eller etterpå. I de senere stadier av sykdommen, når kreften har spredd seg, kan kjemoterapi behandling brukes for å lindre symptomene på esophageal kreft. En ulempe med kjemoterapi er at det fører til kvalme i mange pasienter og fører også til pasientenes håret til å falle ut.

Stråling

Strålebehandling angrep og dreper kreftceller gjennom bruk av energi bjelker kraftige. En maskin kan brukes utenfor kroppen for å sikte bjelkene på kreftceller, eller det kan anvendes inne i kroppen, i nærheten av kreftcellene. Med kreft i spiserøret, er strålebehandling generelt brukt i kombinasjon med kjemoterapi. Stråling brukes noen ganger i løpet av de avanserte stadier av esophageal kreft når svulsten kan ha vokst så stort det stopper mat fra bestått til magen. Strålebehandlingen kan forårsake brenning til huden; kan gjøre det vanskelig for pasienten å svelge; og kan forårsake utilsiktet skade nærliggende organer, som hjerte og lunger.