Digidexo.com

Rheumatology Behandling Retningslinjer

National Institutes of Health sier revmatoid artritt (RA) er en permanent sykdom som forårsaker betennelse i ledd og omkringliggende vev. Det kan også påvirke andre organer, inkludert hjertet og lungene. RA generelt krever løpende behandling som inkluderer en kombinasjon av medisiner, fysioterapi, trening og, i noen tilfeller kirurgi. Arthritis Foundation sier 1,3 millioner mennesker i USA er rammet av RA. Det finnes ingen kur for revmatoid artritt, og selv om årsaken er ukjent, kan rask behandling utsette skader på leddene.

Symptomer

Symptomene på leddgikt kan begynne langsomt og forverres over tid. Tegn kan inkludere ømt, hovent og smertefulle ledd. Hender kan virke oppblåst og rødt; det kan være solide humper av vev (revmatoid knuter) under huden på armene. Morgenstivhet som varer i minst 30 minutter etter oppvåkning er mulig sammen med vekttap, manglende matlyst, tretthet og feber.

Medisiner

Sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARDs) er ofte foreskrevet i de tidlige stadier av RA å minimalisere felles skader. Disse medikamentene kan også hindre omliggende vev fra lidelse irreversible skader. Metotreksat (Rheumatrex) er den hyppigst foreskrevet DMARD. Siden disse medikamentene kan ha giftige bivirkninger, er regelmessige blodprøver kreves ved bruk.

Kontrollerende Betennelse

Det finnes en rekke behandlinger som kan bidra til å behandle inflammasjon. Orencia (abatacept) gis under huden eller i en vene en gang i måneden. Rituxan (rituximab) ligner i naturen, men behandling er nødvendig bare to ganger i året.

Kortikosteroider kan være foreskrevet for å redusere hevelse og betennelse. Cyklooksygenase-2 (COX-2) hemmere, som celecoxib (Celebrex), arbeid ved å blokkere et betennelsesfremmende enzym kalt "COX-2." Siden dette stoffet har vært forbundet med hjerneslag og hjerteinfarkt, kommer det med en US Food and Drug Administration advarsel.

Kirurgi

Revmatoid artritt kirurgi er nødvendig fra tid til annen for å reparere alvorlig påvirket leddene. Kirurgiske alternativene inkluderer total ledderstatning (protesekirurgi), sene reparasjon eller fjerning av felles fôr (synovectomy). I alvorlige og avanserte tilfeller av RA, kan total kne eller hofteprotesekirurgi være nødvendig.

Fysioterapi

En fysioterapeut kan lære pasienter range-of-motion øvelser som kan forsinke tapet av felles funksjon. Dyp varme, elektrisk stimulering, splinter og liknende utstyr kan anvendes for å lindre smerte, gi støtte og beskyttelse for å gi leddene og forbedre mobiliteten.

Outlook

RA lider bør gjennomgå hyppige blodprøver eller urinprøver for å holde styr på hvor godt medisiner fungerer, og hvis de forårsaker bivirkninger. Som behandling for revmatoid artritt har kommet, alvorlige komplikasjoner og alvorlig funksjonshemming oppstår langt sjeldnere. Mange mennesker med RA er i stand til å leve rimelig normalt liv.