Digidexo.com

Årsaker til nyresvikt og anemi

Nyrene filtrerer blodet, fordrive avfallsstoffer, regulere blodtrykk og stimulere produksjonen av røde blodceller i kroppen din. Nyresvikt oppstår når nyrene slutter å fungere. Å være blodfattig betyr at du har en lav mengde røde blodceller i kroppen din. Begge forholdene har flere årsaker.

Blodtap

Extreme blodtap kan føre til en tilstand som kalles hypovolemi, som kan føre til nyresvikt. Likeledes, kan kroppen bli anemisk gjennom blodtap på grunn av tap av jern, som er i blodet, og hvor legemet er avhengig av å få røde blodceller.

Infeksjon

En lang sikt, kan ubehandlet infeksjon velde kroppens immunsystem, som kan inflame nyrene, noe som resulterer i nyresvikt. Det samme problemet kan føre til anemi, imidlertid er den eksakte årsak til dette er ikke kjent.

Anemi og graviditet

Graviditet er en vanlig årsak til anemi på grunn av vann vektøkning, som utvanner blodet.

Medisinering og nyresvikt

Medisiner, som smertestillende og antibiotika er giftige for nyrene i store doser, eksempler er ibuprofen og gentamicin. Følg alltid instruksjonene når du tar slike medisiner for å unngå nyresvikt.

Anemi og nyresvikt

Nyrene slipper et hormon som kalles erytropoietin som hjelper benmargen lage røde blodlegemer. Dette hormonet blir redusert når du har nyresykdom, som også reduserer jern i kroppen din trenger for å lage røde blodlegemer, noe som fører til anemi.