Digidexo.com

Om Tinn Poison

Om Tinn Poison


Tinn forgiftning er faktisk blyforgiftning, og det kommer fra inges spor av bly som leach inn mat og drikke fra antikk tinn servise. Når bly bygger seg opp i kroppen over tid, kan det føre til alvorlige helseproblemer. Barn 5 år og yngre er i den høyeste risikogruppe for blyforgiftning, og kan oppleve mer alvorlige konsekvenser av blyforgiftning enn voksne, ifølge Mayo Clinic. Imidlertid inneholder kun antikk tinn bly.

Bly og Tinn

Samle tinn var en blanding av tinn og bly, ofte med kobber i tillegg. Legeringer kan inneholde opptil tre prosent bly, som er et lite beløp i forhold, men betydelig nok til å forårsake blyforgiftning når tinn bestikk, tallerkener, skåler og drinkware benyttes jevnlig.

Tinn har vært i bruk siden 3700 f.Kr., og ble et vanlig materiale for å lage servise i 14. århundre Frankrike blant overklassen. Brittania tinn markerte innføringen av blyfri tinn, med antimon erstatte bly, på slutten av 1700-tallet. Nå er alt kvalitet tinn er laget uten bly, eliminerer faren for forgiftning.

Historisk Impact

I tillegg til eksponering for bly gjennom andre kilder, som for eksempel bly-glasert keramikk brukes av alle klasser av mennesker i Amerika og Europa i det 17. århundre, spising og drikking nesten utelukkende fra tinn bidratt til giftige nivåer av bly funnet i beina i adelen og velstående kolonister fra den tiden. En Virginian kolonist, oberst Joseph Bridger, klaget i sine dagbøker av magesmerter, ett symptom på blyforgiftning. Hans ben avslørte et blyinnhold på 149 deler per million, melder Smithsonian Institution. Dette er en tredobling av mengden bly nivåer som finnes i moderne restene, sannsynligvis på grunn av tung bruk av tinn sammen med bly-glasert keramikk for bespisning.

Symptomer

Inntak av bly kan ikke gi noen innledende symptomer, men over tid ledelsen angriper hemoglobin (røde blodceller), så det sentrale nervesystemet og det reproduktive systemet hos voksne. Barndom blyforgiftning symptomer inkluderer bremset vekst, gastrointestinale problemer, treghet og sløvhet. Voksen symptomer inkluderer svake muskler, tap av hukommelse, hodepine og trøtthet, samt lav sædkvalitet hos menn og spontanabort hos kvinner, ifølge Mayo Clinic. Virkningene på hemoglobin kan også føre til anemi, noe som fører til blek hud og tretthet.

Behandlinger

Minimere eksponering for bly så snart blyforgiftning er mistenkt er nøkkelen til behandling. Umiddelbart slutte å bruke eventuelle tinn kjøkkenutstyr elementer, inkludert tekjeler, kopper, tallerkener og bestikk. Noen ganger tinn kan forveksles med flekket sølv, så hvis du ikke vet opprinnelsen til en vare, må du slutte å bruke den for mat til sin sammensetning kan verifiseres. I tillegg til å eliminere eksponering for kjente bly elementer som antikk tinn, kjemiske behandlinger og jerntilskudd kan være foreskrevet.

Andre kilder til Tinn Poisoning

I tillegg til å lede utlekking fra antikk tinn inn i maten, andre metoder for håndtering av tinn som inneholder bly kan også føre til forgiftning. Hvis du klipper ut eller slipe gamle tinn, kan støvet forårsaket av slitasje bli luftbårne. Innånding av denne blytung tinn støv kan forårsake blyforgiftning. Innånding av bly røyk fra smeltende antikk tinn kan også bidra til blyforgiftning. Men å utføre en av disse handlingene på eller spise av moderne, blyfri tinn vil ikke føre til forgiftning.