Digidexo.com

Hjem rettsmidler for TMJ Pain

Den kjeveledd (kjeveleddet) er der den nedre del av kjevebenet forbinder med hodeskallen. En rekke forhold, kjent som TMJ lidelser, kan føre til intens smerte og ubehag i området. Selv om behandling kan kreve medisinsk intervensjon, slik som antidepressiva eller kirurgi, kan mange ganger smerten forbundet med en TMJ lidelse lindres gjennom enkle endringer i livsstil og hjem rettsmidler.

Årsaker og symptomer

TMJ kan forekomme i en rekke situasjoner. Mulige årsaker til TMJ smerte inkluderer skade på felles forårsaket av traumer, overarbeidede muskler forårsaket av tenner sliping (bruxism), erosjon av disken som holder kjeve bevegelser glatt og flytende, og leddgikt. Mange av disse kan være forårsaket av underliggende forhold, som for eksempel fibromyalgi, reumatoid artritt og ansiktsdeformiteter.

Symptomer på TMJ lidelser omfatter smerte, ubehag og ømhet i kjeven; smerte mens tygge og smerter i ansiktet; og en forskjøvet bite. Til tider kan det også være en klikkelyd i kjeven når du åpner og lukker munnen. Skulle disse symptomene blir alvorlige, eller hvis lindring ikke er funnet gjennom hjemme rettsmidler eller endringer i livsstil, bør lege konsulteres for å diskutere mulige behandlingsalternativer.

Hjem Rettsmidler

Selv om ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) blir ofte brukt til å behandle smerte, er dette feil for TMJ-assosiert smerte. I stedet er naproksen (aleve) ofte brukt, spesielt i forbindelse med kjeve-strekkøvelser. Påføring varme eller kalde omslag til det berørte området kan også hjelpe med smerte.

Mens du sover, kan en munn vakt forhindre unaturlig sliping av tennene. Munnen vakter kan være myk eller fast, og selv om de kan kjøpes over-the-counter på apotek, kan de også være tilpasset utstyrt til å passe på tennene. De er effektive, selv om de kan forverre søvnapné i noen tilfeller.

Til slutt, gitt at mye av smerten forbundet med TMJ lidelser oppstår gjør bevegelse, den beste måten å lindre smerter før og under behandling er gjennom fullstendig avslapning i kjeven, unngå overforbruk når det er mulig. Dette kan bli hjulpet ved å spise mykere mat og unngå matvarer som krever omfattende tygging, for eksempel rødt kjøtt. Unngå noe seig eller klissete slik som godteri også er sterkt anbefalt.

Alternativ Medisinering

Stress er en viktig bidragsyter til TMJ-assosiert smerte, og derfor en rekke av stresslindrende teknikker kan brukes til å hjelpe, spesielt når smertene er relatert til bruxism. Disse kan omfatte:
Meditasjon og dyp pust, slik at en fullstendig avslapning av muskler.
Gjenta en enkel setning som kan hjelpe deg å nå en avslappet tilstand, får deg til å fokusere på noe annet enn ordene.
Dyp pusting, oppnådd ved å sitte på gulvet i en behagelig posisjon, puste sakte gjennom nesen og la magen utvider seg når du puster inn. Hold dette for et øyeblikk, så puster gjennom munnen.
Guidet billedspråk, som innebærer å sitte ned i en behagelig stilling og visualisere et fredelig sted eller et sted forbundet med en god hukommelse. Dette kan bidra til å ta tankene bort smerten og fokusere all energi på dette bildet.

Snakk med legen din for å diskutere disse og andre mulige måter å lindre stress og smerte forbundet med TMJ lidelser.